måndag 4 juli 2011

Tillbaka

Hemma igen efter en semestertripp på fina Gotland!


Jag förberedde ett par inlägg hemifrån innan vi for, men blogglusten är inte på topp var inte direkt på topp när familjen, vackra vyer och solen ville ha min uppmärksamhet. :)

Nu jobbar jag igen och kommer att ha en hektisk vecka framför mig innan jag ska åka och jobba i huvudstaden under ett par veckor. Spännande, men jag är lite nervös för hur jag ska hitta rätt bland tunnelbanorna särskilt. Norrlänning i storstan... :)

Jag har fått en del kommentarer angående våra odlingsrutor.

Vi murade upp dem av lecablock i måtten 1,40x2,1m. Utsidorna la vi puts på. Platsen är svagt sluttande och vi bestämde oss för att odlingsrutorna skulle få följa den lutningen eftersom "golvet" på ena sidan också sluttar liksom pilstaketet i bakgrunden.

När vi kom hem från Gotland hade det fullkomligt exploderat i ena rutan och den andra ligger bara några steg efter. Sallad, persilja och dill behöver vi i alla fall inte snåla med!

Apropå snåla så sådde jag massor av solrosfrön och när jag planterat ut så många som möjligt slängde jag faktiskt resten. Nu har en hare, tror jag i alla fall, ätit upp mer än än hälften. :( Skulle kanske ha hushållat bättre med mina plantor?

En liten rapport från mig som ska försöka kika in på lite trädgårdsbloggar ikväll, har lite abstinens av att inte veta vad ni andra haft för er på sistone!

Ha det bra i sommaren!

6 kommentarer:

 1. Skönt med en semestertripp och visst skall man unna sig bloggfri tillvaro då och då.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Så ni har varit till vackra Gotland. En riktig pärla!!

  Vacker bild.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så lustigt att vi var på samma plats! Jag menar, Fårö är verkligen inte varje år vi åker till! Ja, vi kanske stod i kön där vid Sylvis samtidigt! Såg du lilla bebisen på bagarens(en av systrarna)rygg :o)
  Vi får ta en träff en annan gång, vi verkar ju ha barn i samma ålder också! Mina är (snart)8 och 12, på väg att bli tonåring... så jag tror jag förstår vad du menar :o)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Va fint det ser ut! Jag är ju väldigt hemmakär men till Gotland skulle jag vilja åka någongång.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. En annan är ju också hemmakär precis som Marina - vilket passar väldans bra eftersom hemma är Gotland!
  Eftersom du var här så har du förstås märkt att vädret varit otroligt - och är det fortfarande. Igår lovades vi regn, men vi hade strålande sol hela dagen och likadant är det idag. Så nu, efter gräsklippningen, har jag satt igång bevattningen. Både från brunnen och det kommunala. Det gäller att passa på medan det är tillåtet!

  SvaraRadera
 6. Tack för den vackra bilden!! Ni verkar ha haft det jättemysigt!! Kram Lotta

  SvaraRadera