tisdag 20 maj 2014

Nervigt blad

Sommaren fortsätter! Igår var det mulet, men fortfarande 20° och idag fick vi regn på förmiddagen och sol på eftermiddagen. Jätteskönt med regnet som rensade luften på en del irriterande pollen.

Igår planterade jag en del grönsaker och sådde grönsaksfrön. Jag chansar och hoppas på att sommaren är här för att stanna nu.

Min svärmor har under alla år jag känt henne odlat mangold. I år sår hon inget själv, det visste jag inte när jag köpte min allra första fröpåse med just mangold för ett tag sedan. Jag hoppas odlarlyckan vill vara med mig så jag kan bjuda svärmor på fin mangold senare i sommar!.

Hälften av bönorna är planterade och jag gjorde ett enkelt stöd av sly åt dem. Tanken är att de ska klättra på snörena som hänger ner. Jag hoppas det är stabilt nog även när de växt och det kommer en stark vind.


Idag blev det lite målning igen, sedan duttade jag med allt möjligt. Flyttade plantor, planterade ut några blomplant från växthuset, rensade ogräs och lite så där.
En jätteskön kväll som jag gärna tillbringat ute ännu längre tid, men jag är ju mamma också och det blev så småningom dags för Sveriges älvar och sjöar-läxa. :) Borde det inte vara läxförbud såna här vackra kvällar? :)

Från 0 till 100, från brunt och trist till skiraste grönt, från kala träd till doftande hägg, från mössa till shorts, från otålig väntan till leva ljuva livet i trädgården!

5 kommentarer:

 1. Väldigt fiffigt stöd, det enkla kan bli det bästa.
  Må väl i solen/ Eva

  SvaraRadera
 2. Snyggt med stöd av naturliga slanor. Jag använder samma princip fast med hässjestörar.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 3. Läxförbud, extrainlagda möte-förbud, ja kanske jobbförbud också. Vill verkligen bara vara ute och fixa och dina nu.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Läxförbud, jo kanske, och så jobbförbud för oss då, passar mig perfekt! Härliga dagar, idag slår det visst rekord, rena rama utlandskänslan. Jag har tagit det lite lugnt, pysslat en del men också suttit i favvostolen med ett par enorma glas hallonbubbelsaft. Fortsätt så här!

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Ja, fram för både läxförbud och jobbförbud! Så vi hinner njuta den här korta men intensiva tiden!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera