torsdag 15 maj 2014

Rätt ur jorden!

På mitt sängbord har jag en hel trave böcker och en av dem är Rätt ur jorden: Handbok i självhushållning (Bella Linde och Lena Granefeldt).

Jag har bläddrat i den  och igår innan jag skulle sova hajade jag till över bilderna nedan:

 
Jag har surfat runt på flera trädgårdsbloggar på slutet och hänförts över vacker blomning och skir grönska åt alla håll och kanter.
 
När jag såg bilderna ser jag att bild nr 1 är som det ser ut hos mig just nu - idag. Brunt, grått, tråkigt, lite liv i gräslöken bara.
Bild nr 3 är hos mig i augusti någon gång.
 
Det är stor skillnad i vårt avlånga land (någon har kanske hört mig uttrycka det nååågon gång tidigare), men det blev så tydligt när jag såg bilderna ovan från mars, maj, juli och oktober. Ser man skillnaden mellan mars och juli i boken så är det vad som tar från slutet av maj-början på juni till augusti hos mig.
 
Då snackar vi raketfart i det norrländska ljuset!
 
 
 
Boken då?
Jo det är en jättebra och intressant bok om grönsaksodling. Min ambition är inte att bli självförsörjande på grönsaker, men det är en bok som fungerar som en riktigt bra inspirationskälla och rekommenderas!
 
PS. Till helgen ska vi få värme, hurra! Då kommer man förhoppningsvis bara säga SOL så ser det ut som på bild 2. Hoppas jag.
 
PS 2. Var till två olika plantskolor för en vecka sedan för att köpa fruktträd, men det blev nobben direkt. "Fruktträd nu? Det har ju snöat!!" Är jag ivrig eller är jag ivrig?

2 kommentarer:

 1. Jag är också ivrig att komma igång :-)
  /Heléne

  SvaraRadera
 2. Man kan lätt bli lite ivrig ;)

  Visst är det skillnad var man bor, mycket återstår, men vissa växter har faktiskt kommit ikapp också. Vi får ha vårt kvar och suga på karamellen lite ;)

  /Jenny

  SvaraRadera