måndag 10 augusti 2015

Hos mig just nu

Tänk, vi är snart halvvägs i augusti och vi har fortfarande pionparty här uppe!


Smultronen träs upp på strå samtidigt som de första jordgubbarna mognar. Jordgubbarna är så goda! Snacka om att de hunnit bli söta i väntan på värmen!


Ja, en härlig helg är nu till ända. Vi har haft fint väder och jag har varit i trädgården hela tiden. I går kväll var det näst intill omöjligt att gå in. Vi har inte varit bortskämda med ljumma kvällar den här sommaren så när det väl händer vill jag inte missa en minut. Det ville inte myggen heller, missa en minut att suga blodet ur mig, så det var mest dom som jagade in mig.

I lördags var jag som sagt ute hela dagen, men jag är osäker på vad jag egentligen sysslade med för jag fick som inget gjort direkt.

Vi avslutade i alla fall dagen med en liten kräftskiva med en hel del gott!

Igår var jag mer handlingskraftig. Jag gjorde två helt nya rabatter. Den ena hade jag grävt och förberett, men velat hit och dit med vad som egentligen skulle vara där. Det är vid den finska gungan där det är rätt mycket skugga. Det blev några hostor som levt ett tynande liv innan, alunrot och ett helt gäng med små, små hasselörtsbebisar. Det gjorde att det blev rätt mycket barjord, men jag låter det vara så.

Hasselörts-BB. 
Den andra rabatten blev mer impulsiv då jag hade fler hostor kvar. Jag tror också att det är den jag är mest nöjd med!

Rosorna är underbara och det kanske är den halvdana sommaren som gör att dom har så väldigt många blommor? Eller så är det att några vid det här laget hunnit växa till sig här hos mig. De flesta rosorna är ganska nya hos mig.
Nedan är den enkelblommande äppelrosen. Den ska på långt håll dofta äpple, men jag tycker inte att den gör det ens på nära håll tyvärr. 


Jag går mest bara omkring i trädgården nu och försöker hinna med allt som blommar just nu! Det var kanske det jag gjorde i lördags när jag tillbringade dagen i trädgården, men inte fick något gjort. :) Mycket dokumenteras också på Instagram. Paeonia74 är mitt namn där!

7 kommentarer:

 1. Åh, vad läckert med pioner fortfarande! Njuter av dina bilder både här och på insta!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja du sommaren är rätt sen i år men det är tur att den kom i alla fall.Rosorna gillar de här våta och lite kalla våren som var i år. det ger oss en rik belöning med massor av blommor. Hur mycket som helst.
  Den där äppelrosen är så fin synd om den inte doftar som det står, hade varit mysigt med lite äppeldoft bland blommorna. Det är ett tag till innan de är färdiga(äpplena alltså)
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Pioner får gärna blomma hela året :) Vårt avlånga land är väl ändå fantastiskt , jag skrev precis ett inlägg om att vi har senskommarkänsla hos oss nu ;)
  Passa på att njuta ute när det går får man göra iallafall oavsett årstid ;) Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Här har pionerna blommat färdigt likaså fingerborgsblomman.Tycker det är bara flox, liljor o dagliljor som blommar här nu.Annars så har blommorna hållit längre då det är lite kallare. Gulligt med de små hasselörten ..Äppelrosen va också så fin! ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Konstigt att det ofta blir sådär, att det man gör på impuls i trädgården blir bäst.

  Fantastiskt att ni har jordgubbar och pioner. Jag slås alltid när jag läser dina inlägg vilka olika förutsättningar vi har i vårt avlånga land. Häftigt att tänka på.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Sverige är ett underbart land för man kan uppleva våren och sommaren tre gånger, från söder till norr.
  Men på ett sätt är det synd om er där uppe för eran sommar blir så kort och intensiv, men ni har mycket annat att glädjas av.
  Njut nu av vad naturen bjuder på, smultronen blommar fortfarande och varje dag äter vi en näve full av dessa goda små bär. Den vita sorten är faktiskt sötast och godast.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 7. Lulla runt och njut! Låter som en perfekt dag :)

  SvaraRadera