måndag 31 augusti 2015

I köksträdgården

Så går även augusti mot sitt slut och det är dags att ta emot hösten.

Ifjol byggde vi till nya stora odlingslådor i köksträdgården. I våras jordförbättrade jag och tillsatte koskit på påse. Det skulle bli bra det här.

Men.

På grund av kylan och blötan ruttnade (troligtvis) fröna som jag sått och odlingslådorna har till stor del gapat tomma.
Fyra salladshuvuden, en morot(!) och tja, det var väl allt av det jag sådde direkt. 

Då jag har lite dåligt självförtroende när det  gäller ätbart så är det liiite skönt  att jag inte är ensam om dålig skörd den här sommaren.

Från ÖP för ett par veckor sedan.

Undantaget är min syrra som har frodiga grönsakslådor som nästan svämmar över. Hon hyllar bokashin, men jag gissar att man måste ha groende frön även då. :)

Det som jag försådde i växthuset och sedan planterade ut, bondbönor och persilja till exempel, det har däremot växt jättebra!


I växthuset har det inte räckt till med sol och värmen heller, men zucchini och gurka har vi fått skörda en del av i alla fall. Igår såg jag faktiskt de första tomaterna rodna så förhoppningen är fler soliga dagar innan plantorna åker på komposten. 

Gläder mig extra åt att mina få potatisstånd ger finaste pärerna ever!


3 kommentarer:

 1. Ibland blir det inte riktigt som man hoppats. Och det känns ju skönt att inte vara ensam om att inte lyckas så bra att man har en tidningsartikel att hänvisa till ;)

  Men huvudsaken något lyckades!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Potatisen och bönorna ser jättefina ut och smakade säkert supergott. Inte allt går som man önskar. Men nästa år... då du:)

  Ha en fin första septemberdag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Potatisen såg fantastiskt fin ut. Är den lika god också...och vilken sort är det?
  Här är det som vanligt, det växer så det knakar trots att vi haft torka hela sommaren. Men gubben min - som i år fått agera trädgårdsmästare - har vattnat nästan varje dag. I timmar med vatten från brunnen, så vi har grönt i ett brunt landskap för övrigt!
  Men inatt kom regnet, hela 8 mm och i morse kom det 6,5 mm till - underbart!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera