tisdag 18 augusti 2015

Sommarens nya

I år har jag köpt på mig ett par rosor till.

Ena är Maiden´s Blush. Såhär i knoppning och inte helt utslagen så tycker jag att den påminner lite om New Dawn. Maidens Blush är dock lite härdigare så förhoppningsvis fryser den inte ner riktigt lika mycket som New Dawn. En trädgårdsbekant har den som klätterros, men jag är nöjd om den vill leva sitt liv hos mig som enkel buskros också.Det är ändå lite av en chansning då den fått plats på ett ställe där typ ingenting utom daggkåpan vill växa. Har fyllt på med massor av jord och jordförbättrat. Passat med vattning (vilket ju himlen skött största delen av sommaren), öst på med kärlek och hoppas på det bästa!


Den andra blev ett riktigt impulsköp. Vi besökte en fin handelsträdgård en bit härifrån och det blev en omöjlighet att mostå Husmoderrosen. Hon är inte riktigt lika stilig som Maidens, men ändå så fiiin och med underbar doft!Jag vet inte så mycket om henne, men jag gav henne en plats med stort utrymme utanför hönsgården. Den är så jättetaggig att hönsen inte alls verkar vilja vara där och sprätta. :)

...ja, jag har ju även skaffat tre flammentanz i år, men det räknas nästan inte eftersom jag förberedde och planerade för dom redan förra sensommaren. :)

5 kommentarer:

 1. Åh, Maiden´s Blush ligger på min vill-ha-lista! Den doftar underbart har jag för mig. Det är bara lite platsbrist här hemma, hm, vi får se om jag får till det någon gång!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Maidens är verkligen helt ljuvlig. Vilken underbar ros. Hoppas den trivs och mår bra med sin nya jord och all omtanke den fått. Den ser så fin och välmående ut så det tror jag säkert. Husmoderrosen också superfin. Det finns så mycket man skulle vilja ha så oj, oj oj...
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Underbart foto på maidens Blush, jag noterar den på min vill ha-lista, om jag nu ska ha fler rosor någon gång. Just nu har jag fullt upp med dom jag har, ha ha. Jag är värdelös på rosor, som sagt.

  SvaraRadera
 4. Åhhhh . . . . . vilken söt ros, som en nyfödd liten bebis tittar den upp, ja man ser att det är en flicka.
  Tyvärr har jag inte denna ros, men någon gång blir även jag den lyckliga.
  Har inte ens hört namnet på den sorten rosor som Husmoderros, men det finn ju tusentals underbara rosor i världen som man vill äga.
  Lycka till med dem.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Bra rosval. Husmoderrosen är minst lika lättodlad som Maiden´s Blush.
  Lycka till!

  SvaraRadera