tisdag 20 november 2012

Pionen i härligt sällskap

Många är perennerna som hjärtat klappar extra för. Pionen är alltid favorit, men dit hör också stjärnflockan som med sina skira blommor passar in överallt.

I somras fick jag äntligen till mötet mellan just stjärnflockan och pionen tillsammans med fingerborgsblomman.En stram stilren trädgård med raka linjer och formklippt är jättefint, men det är inget för mig. Jag vill ju ha blommor i överdåd i en rufsig ordning! Jag är långt ifrån nöjd än, men det börjar i alla fall bli fullt i vissa rabatter och jag slipper tråkig barjord. Det gör i och för sig att det blir ett helt annat jobb nu, att ta bort alla små fröplantor som växer upp överallt, men det gör mig så lite så!
Särskilt ovan nämnda stjärnflocka och fingerborgsblomma är ju fröspridare av rang. :)


Nu är det november och tankarna på sommaren är långt borta egentligen, men tillfällena att fota är så små i mörkret så jag tappar nästan bloggningen helt.

Vi har rätt tajt schema under december och jag sitter med alla möjliga listor nu som ska hjälpa oss att rodda ihop den här tiden så att det även blir tid för lite roligt julpyssel.
Ja, jag är en obotlig listoman, men jag vill tro att de hjälper mig mer än vad de tar tid att skriva. :)

På handlingslistan har jag tex skrivit hyacinter, tänk om jag skulle glömma det.:) Vill ha hyacinter både nu och hela december!

Ha det fint!

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild du visar mitt i den dystra och mörka novembermånaden. Helt i min smak.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst vill man ha både pioner, stjärnflocka, digitalis och hycainter. Jag planterade 20 blålila av dom senare ute i stora plåkrukor nyligen, ska bli kul att se hur det går. Annars har jag massor av dom i rabatterna, så jag kanske för nöja mig med dom.
  Jag gillar också när det är fullt i rabatterna och rufsigt - hos andra! Men jag har märkt att jag är alldeles för petig hemma så jag rensar bort alla småplantor. Inte bra, men å andra sidan håller jag på att ta bort en massa perenner och övergå mer och mer till buskar och små träd. Buskar finns ju i alla storlekar och dom är liter tåligare mot ogräsrensing - det senare har vi så enormt mycket av i vår lätta jord att jag måste vara väldans hårdhänt!

  SvaraRadera
 3. It's always a happy surprise when the self seeded plants come up where you would like them to make pleasing combinations. Yours all combine nicely with the peony.

  SvaraRadera
 4. Härligt att det finns fler listomaner än jag..men listor kan man inte vara utan. Jag tror jag gör listor till allt, nästan varje dag.

  Och visst är sommaren långt bort, men vi får ta och mysa av allt vad julhelgerna ger oss
  Men Pioner, fingerborgsblommor i en rufsig ordning...härligt och vackert

  kram Kajsa

  SvaraRadera