måndag 29 november 2010

Hit & Dit

Hej och hå vad snabbt tiden går! Kom inte advent ovanligt snabbt i år?

Vi har varit borta hela helgen med en liten mellanlandning hemma på lördagkvällen.

Vi spenderade fredag och lördag i grannstaden med badhusbesök, julklappsshopping och hotellövernattning. Mys med familjen!

Igår var vi till barnens ena storkusin som fick en dotter för några veckor sedan. Vi turades om att "sytta" henne och bara gosa - så härligt!Trots detta så hann vi med att tända första ljuset!
Vi har i år för första gången en adventgran och det lyser upp så fint ute.

Det blev många utropstecken!, men det var en riktigt bra helg och nu lever vi vardagsliv några dagar innan vi, förhoppningsvis (kyla och parasiter i vattnet), besöker världscupen i skidskytte och firar födelsedag till helgen.
Vi bor som tur är inte där vattnet är odrickbart, men många runt om. Tvi!

Det är kallt här, minus 21° så kinderna blir rejält rosiga när man är ute. Jag gillar vintern, men är inte riktigt nöjd då det är för lite snö för att åka skidor. I övriga landet däremot verkar det ha kommit mycket snö.

Det går åt många ljus i mörkret och i köket har jag hängt upp lökkorgen som svärfar har gjort. Några kronljus får ta plats istället för lök.

Hattigt och spretigt inlägg, men det njuder jag på. :)
Må så gott och njut av glögg och tända ljus!

PS. Receptet på lingonglöggen finns här!

7 kommentarer:

 1. Oj, 21 grader..*burr* men inte nöjd med snömängden...hm för mig räcker det absolut ett tag framåt, är inte överförtjust i att skotta snö...men visst är det vackert!

  SvaraRadera
 2. Oj oj, minus 21, det är kallt! Hur gör man när man "syttar"? Har aldrig hört uttrycket men som gammal svensklärare är jag väldigt intresserad av dialektala ord och uttryck.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. ...att du kan gärna få lite snö av oss som absolut inte är vana vid dom mängder som kommit ner - och inte gillar dom heller!

  SvaraRadera
 4. -21 !!!! Jag inser att jag inte skall klaga på våra -10 ;) fast jag fryser hela tiden, får nog ta på dubbla byxor i morgon.

  Har läst/hört om vattenparasiten och nyss var det info om att man ännu inte hittat källan, skönt att du inte är drabbad i alla fall :)

  Ja, nu går tiden så fort, så fort - snart är det jul :)

  Ha det bäst, kram ♥

  SvaraRadera
 5. ÅH, tack för receptet! Ska absolut provas:) Kallt som tusan här med, ändå bara hälften så många grader som hos er:)

  SvaraRadera
 6. Skönt att du inte är drabbat som sagt av den lilla ilskna parasiten,.. usch o fy för sånt. Du har en massa minus däruppe, men det ingen idé o klaga mysigt tycker jag det är ändå med all snö o hälften av dina minus.. tänk så många gånger vi här nere klagar över våra blöta jular nu har vi fått så vi tiger haha.. kram och ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker korg!! Jag kom fram till Östersund med enbart en liten försening. På lördag ska jag gå på Jamtlis julmarknad!! Det ska bli kul!
  Karin

  SvaraRadera