torsdag 18 november 2010

Årets Perenn

Till Årets Perenn 2011 har välförtjänt Funkian utsetts! 

Så här skriver Perennagruppen:

En formstark, tålig perenn som skapar struktur och spännande färgspel i halvskuggiga lägen!Jag kan bara instämma! Jag kan oftast inte låta bli att köpa på mig några nya varje säsong. Blommorna är inte det jag gillar bäst med dem, klipper ofta bort dem, men bladen är ju så fina i sig!

8 kommentarer:

 1. åhå, vilken nyhet! Ett bra val säger jag som är Hosta-fantast!
  /Ullis

  SvaraRadera
 2. Den förtjänar titeln, med sina vacka blad och konturer :)
  Trevlig kväll!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Ooops...vackra ...skall det vara / bea

  SvaraRadera
 4. ...att det var på tiden, det är en underbar växt som endast har en nackdel. Den kommer igång så sent på våren och sniglarna gillar den! Ja, det blev alltså två nackdelar!!
  Susie - medlem i HIH-gruppen = Hemerocallis (daglilja)-Iris-Hosta(funkia)

  SvaraRadera
 5. Älskar oxå funkia, köper oftast perenner på deras bladform o färg och mina sniglar äter faktiskt inte upp dem, väldresserade?
  Vilken underbar "Secret garden" du visade bilder på, nästan så man längtar till sommaren fast bara nästan. Nu har snön kommit inatt så vi får njuta av den ett tag.
  Ha det så gott - Maria

  SvaraRadera
 6. Oj.. vad roligt, älskar funkian, den ger en härlig stadga i trädgården med sina vackra oftast stora blad.. köpte en mini i år o den ska bli spännande att se hur den artar sig. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 7. Bra val!
  Jag flyttade och delade de flesta av mina i somras så det kom väl inte riktigt till sin rätt säsongen som gick, men till sommaren då har dom nog växt på sig......
  Må så gott och ha en skön söndagskväll!

  SvaraRadera