tisdag 21 mars 2017

Jag hoppar!

Nu har jag varit tillbaka på mitt "vanliga" jobb i tre månader. Där i slutet på december tänkte jag att jo, det blir nog bra att komma tillbaka... Men att komma tillbaka från ett superroligt år där jag varit ute i friska luften mer än nånsin, jobbat med kroppen och ägnat massor av tid att göra det jag gillar mest till ett skrivbord där jag är fastklistrad vid datorer och telefon hela dagarna, nej det  fungerar inte.I maj börjar jag därför som kyrkogårdsarbetare på en vacker kyrkogård!
Hoppet jag gör ut i det okända är detta att säga upp mig från en trygg anställning till en något osäker arbetsmarknad vintertid. Jag tvekade ändå aldrig att ta ett säsongsjobb, nånstans måste jag ju börja. :)


Vissa blir lite förvånade att jag väljer bort mitt nuvarande jobb, men jag tror att mitt leende när jag berättar om mitt nya jobb avslöjar hur mycket jag ser fram emot att byta inriktning i arbetslivet!


Nu är det dags att räkna ner dagarna och hoppas på en riktigt fin sommar! Jag tror vi kommer att behöva lite extra värme eftersom kyrkogården tar emot mängder av kylig fjälluft. :)

23 kommentarer:

 1. Jag säger bara WOW!
  Fy vad bra gjort! Jag önskar jag kunde men min kropp orkar inte jobba så, hela dagarna. Men om något annat än datorer och telefon dyker upp för mig och möjlighet finns så hoppar jag med!

  Grattis till leendet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag hoppas verkligen att min kropp fixar det. Ett som är säkert är att den inte klarar av att sitta stilla i alla fall.

   Radera
 2. Spännande, och modigt! Grattis till nya jobbet!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Så rätt, så rätt! Man ska förverkliga sina drömmar... medan man kan. Du är på god väg mot någonting du kommer att må bra av och som i förlängningen ger ännu mer! Tror jag!!

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Ibland måste man ta det där stora steget och våga. Så modigt av dig och så rätt att följa din känsla. Önskar dig all lycka till med det nya jobbet.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Ja ibland måste man sluta tänka så mycket och bara göra det! Låter spännande och LYCKA TILL...
  Alltid lika kul att kika in till dig!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tänkt det har jag gjort färdigt, . :)sen att det inte var just kyrkogårdsarbetare jag tänkte, det är en annan sak

   Radera
 6. Perfekt! Det är klart att du ska göra det som känns bäst!! Sen om det nya jobbet är tyngre, sämre betalt eller osäkert spelar ingen roll Gå efter "magkänslan" så blir du lyckligare!!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dom orden! Ja, det blir nog bra det här.

   Radera
 7. Heja! Det kommer att bli så bra, det känner jag på mig!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 8. Grattis modiga tuffa tjej, bravo och applåder till dig.
  Att följa sitt hjärta och känna kärlek till sitt jobb är tusen gånger mera värt än pengar, allt ordnar sig till sist.
  Du hade slitit för inget annars, skolan med alla resor var väl ingen semester så du gör helt rätt.
  Man läser om personer som bytt både livsstil,jobb och flyttat långt och aldrig ångrat sig, på grund av att de inte trivts
  med sitt liv och jobb m.m. Vi lever här och nu och du är mitt i dina bästa jobb år.
  Lycka till och må väl/ Eva

  SvaraRadera
 9. Du kommer kunna se tillbaka och känna att - jamen jag testade och fick kunskap. Behöver inte ångra beslut som aldrig vågades... :) Det är bra att våga pröva.

  Grattis till att våga! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så känner jag med, att våga pröva på - det måste jag. :)

   Radera
 10. Exakt sådär gjorde jag förra året - gick från att vara instängd kontorsråtta till att jobba med trädgårdsskötsel. Ett byte som jag aldrig kommer att ångra. Det är helt fantastiskt! Även om det innebär att jobba i regn eller blåst vissa dagar.
  Stort och varmt GRATTIS!!! Du har gjort helt rätt.
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Just isiga fjällvindar är jag lite orolig för, men förhoppningsvis väger allt det andra mer än väl upp. :)

   Radera
 11. Grattis och stort lycka till!
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 12. Vilket bra boktips, den hade jag inte hört talas om. Verkligen intressant.

  กำถั่ว**

  SvaraRadera