torsdag 20 april 2017

I växthuset

Här uppe har vi påsklov och jag som jobbade min sista dag på skärtorsdagen är ledig tillsammans med barnen. Vi har haft en bra påsk, men lite annorlunda då vi hjälpt min mamma att flytta. Jag har ju tidigare berättat att min syster med familj köpt en liten gård med flera hus. I ett av dessa bor nu våran mamma. Vi är inte helt klara med hennes tidigare lägenhet ännu, det är ju bara så tråkigt att flyttstäda. Att flytta in är en helt annan sak. :)

Trots varningarna om vinterkyla flyttade jag ut en del av mina sådder till växthuset förra veckan. Med hjälp av frostvakt och en värmefläkt har vi lyckats hålla de flesta vid liv. Det blev nog lite chockartat för vissa av dom när jag både omskolade och utsatte de för temperaturväxlingar utöver det vanliga samt en hel del solljus (det syntes däremot inte i väderprognosen innan, bara moln). Å andra sidan - klarar dom detta lär dom klara allt! :)

Min man, som är något mer teknikintresserad än jag, har tagit hem nån app på telefonen där man ser vilken temperatur vi har i växthuset. Smart, men jag har inte riktigt ork att ha den kollen. Det var emellertid skönt när termometern visade på minus 9 grader utomhus att kunna ha lite extra koll hur lågt det sjönk i växthuset. 

Skärmdump från telefonen

Skönt är i alla fall att kunna stå där ute och plantera om, vattna, så och greja på!

Jag har inte sått jättemycket ännu, men bara värmen kommer så blir det mera!

Impecta har i år sålt frön till chokladskära, det har inte funnits tidigare och jag blev nyfiken och köpte en påse. Blott fem frön var det i påsen, men alla grodde och när jag skolade om dem doftade det faktiskt choklad! Jag som bara trodde att det bara var blommorna som doftar.


Tanig chokladskära främst och en salvia i bakgrunden.
Ja, jag är ju som sagt ledig den här veckan och även nästa vecka. Därefter börjar jag jobbet på kyrkogården! Tack för alla lyckönskningar!

Nu håller jag tummarna för att vi ska få fin vår överallt! Hade som varit bra om det gått att gräva redan nu, när jag ändå är ledig, men tjälen håller sitt grepp. 

7 kommentarer:

 1. Lite av ett vågspel med växterna i år. Chokladskära låter ju väldigt spännande liksom nytt jobb.
  Lycka till!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag skulle så gärna vilja besöka din trädgård när du ska "öppna den", den ser så himla trevlig ut, men det blir lite för långt att åka tyvärr.

   Radera
 2. Spännande med Chokladskäran! Den ser verkligen livskraftig ut. Du visar väl när den står i blom?
  Önskar dig lycka till på nya jobbet och hoppas din första utesommar blir sådär riktigt skön.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ser lite tanig ut tycker jag, men förhoppningsvis blir den en liten chokladdoftande primadonna i rabatten sen. :)

   Radera
 3. Ja huu det blev en dyr köldknäpp för mig här i Blekinge! Både fikonträd och olivträd gick åt skogen...bara att börja om igen men nu väntar jag lite!
  Önskar dig en skön helg nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ånej, strök de med helt? Fy så trist. :( Hoppas att värmen kommer nu!

   Radera
 4. Vilket bra boktips, den hade jag inte hört talas om. Verkligen intressant.

  กำถั่ว**

  SvaraRadera