lördag 27 maj 2017

VildvuxetEftersom jag har ett växande intresse för naturens skafferi så var det med glädje jag öppnade boken Vildvuxet: mat och huskurer från naturen som är skriven av Lisen Sundgren och illustrerad av Nadia Nörbom. Jag kände till Lisen Sundgren sedan innan som en örtkännare och här presenterar hon närmare hundra växter från det vilda. 

I boken får jag tips om allsköns växter som är rena vitaminbomberna och många av dem är ogräs som jag har alldeles runt knuten, men som jag inte ens vetat namnet på tidigare. Jag får veta hur jag använder stensötan i köket, tisteln i husapoteket och hur och när jag ska skörda myskmadran. 
Jag får även lära mig att mitt värsta hatogräs, knölklockans rot, är god råriven tillsammans med citron eller ugnsstekt med andra rotsaker.

Boken är informativ - till exempel hur skördar vi på ett hållbart sätt, den är intressant - tänk att man kan göra egen tvål av björkens löv, den är inspirerande med alla dessa recept - vad sägs om rönnbärsketchup! 
Sist, men inte minst - det är fantastiska illustrationer med vackra och detaljerade akvareller!

Smakprov från bokens receptdel
Det är en bok att läsas från pärm till pärm för att sedan plockas fram då och då, till exempel när suget efter nyponsoppa på färska nypon med granbarrsbiskvier och myskmadragrädde blir för stort eller man behöver fylla på husapoteket!


7 kommentarer:

 1. Den boken ser intressant ut! Tack för tipset...
  Lördagen har varit härlig och hoppas nu på en lika skön söndag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) Kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   Genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Vilket bra boktips, den hade jag inte hört talas om. Verkligen intressant.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Det var ett spännande boktips! Den ska jag sannerligen kolla upp.
  :-)
  Allt gott till dig!

  SvaraRadera
 4. Vilket bra boktips, den hade jag inte hört talas om. Verkligen intressant.

  กำถั่ว**

  SvaraRadera
 5. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera