onsdag 3 maj 2017

När krokusen blommar

Jag har haft härliga dagar när jag var ledig förra veckan och nu välkomnar vi maj!

Nu har jag flyttat ut alla sådderna till växthuset utom tomat och gurka som står kvar inne i värmen. Det är fortfarande alltför stora temperaturskillnader mellan natt och dag, men förhoppningsvis håller vi oss över nollan även nattetid nu framöver, det är ju ändå vårmånaden nu!Nu har krokusen kommit igång att blomma även här i Norrlands inland och det påminner mig om vad en klasskompis sa till mig förra året. "När krokusen blommar hos dig är det skördetid hos S i Skåne" och ja, det skulle ju kunna ligga något i det, men sanningen är att S skördat spenat och andra bladgrönsaker i flera veckor redan!Nåja, samma klasskompis blev som lite imponerad i somras när hon var hit i slutet av juli och pionerna fortfarande blommade fint! 

Mycket tid har det blev det i växthuset den här veckan och i år provar jag att så luktärterna i torvkrukor. Tänker att det borde fungera bra att plantera ner hela krukan så slipper jag störa rötterna allt för mycket utan kan bara riva isär den på sidan innan plantering. 
Toarullar brukar jag annars använda, men jag har inte sparat några för ändamålet.


På Valborgsmässoafton, blev det röjning av garaget. Mycket jobb, då det inte använts som garage på många, många år, men nu är skräpet lastat på släpvagnen och garaget är omgjort till vallabod. Nu ska vi "bara" ta bort garageporten och ersätta den med en dörr. Resten av helgen krattade och krattade och krattade, gjorde jag inte det i höstas?

Onsdag redan och lillördag, så det passar väl att bjuda på en virrvarrigvårtårta med rökt lax, pepparrot, avokado och räkor?!Må så gott i solskenet!

6 kommentarer:

 1. Ja nu är det verkligen skillnad på våren i söder och norr. Men den är lika välkommen när den än kommer. Vallaboden ser ut att vara trädgårdsbod nu?
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Den där virrvarrigvårtårtan så riktigt smaskig ut!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smörgåstårta är ingen riktig favorit för mig, men den är är riktigt god!

   Radera
 3. Vilket bra boktips, den hade jag inte hört talas om. Verkligen intressant.

  กำถั่ว**

  SvaraRadera
 4. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera