söndag 14 mars 2010

Helgen

Igår blev det en fjälltur igen. Barnen skulle åka en skidtävling i Duved så vi packade med oss skidor och matsäckskorgen för en utflykt västerut. 
Det var strålande solsken när vi for hemifrån, men i fjällen var det inte lika fint väder. 


Nu blev tyvärr sonen lite tussig och kunde inte vara med på tävlingen, men dottern gjorde ett jättefint lopp! I anmälan ingick en biljett till upplevelsebadet i Åre så efter avslutad skidtävling for vi dit för att bada och basta en stund (allt blev ju lite avhugget då en var lite sjuk) innan vi åkte hemåt igen.

Idag var det åter strålande sol så jag gick ut och gjorde en "snösoffa" i solen utanför växthuset och gjorde upp en eld i eldkorgen. Vi grillade mackor och fikade tills solen gick i moln. 

Det blir inte så mycket gjort hemma, men jag vill ta vara på de fina dagarna vi har nu. Som en liten tröst så har jag hängt upp den här skylten på hallväggen:


 Men det är klart, last week måste ju också vara någon gång. :)

Vad har du gjort i helgen?

PS. Jag har knappt visat några vinterbilder på bloggen förrän vi kom in i månaden mars, men det känns som vårvinter nu och det är extra skönt att vara ute. :)

12 kommentarer:

 1. Underbar skylt - sån skulle jag gärna ha, fast då kunde det stå nått som; "Min trädgård var nyansad förra veckan - ledsen att du missad det!"

  SvaraRadera
 2. Skylten är helt underbar- skulle passa utmärkt här hemma. *ler*

  Fnissar åt Susies kommentar, toppen idé för trädgården!

  SvaraRadera
 3. JA den skulle behövas här med,ibland. så hade jag sluppit att skylla på att Tessie har varit här, o hon fäller!!!
  Sen skulle det nog inte va dumt o ha en i trädg. ibland också
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 4. Otur att sonen blev krasslig, men tur att ni kom iväg i allafall så dottern fick tävla! Igår satt vi också i snösoffa på torpet, idag har vi städat stugan ordentligt. Man skulle haft en sådan där skylt.......
  Stolarna era blev hur fina som helst till och med jag som inte är en "vit-människa" skulle gärna ha så där.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Du, den skylten skulle jag vilja ha! Här är oftast undanplockat men jag hatar att dammsuga, dammtorka, torka golv, puts fönster mm mm.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad mysigt ni har haft. Ja det är bäst att passa på när man kan att mysa ute. De orden är ju jätte bra. Köpte nåt liknande till äldsta sonen nu när han flyttade fast en mindre variant. Nu i helgen har jag jobbat förmiddagsskift . Sen orkar man inte så mycket mer. Kram

  SvaraRadera
 7. Oj, det låter så mysigt med en tur i fjällen och ett härligt veckoslut, synd att sonen blev sjuk, men sånt händer.
  Vi har också hunnit njuta av väder sol och en tur på isen med sparkstötting, men tyvärr gick det inte särskilt bra eftersom det fanns en hel del flödvatten under snön :( men skam den som ger sig, kaffet smakade i alla fall gott.
  Må gott!/ Bea

  SvaraRadera
 8. Njut av vädret. Städa kan man göra en grå dag. jag brukar göra samma sak men till sist börjar jag att vara rädd för spontanbesök...
  Karin

  SvaraRadera
 9. Det låter så mysigt med alla vinteraktiviteterna och jag tror att om våra barn varit mindre så skulle vi också hittat på lite mera sådant...eller så är vi bara inte vana vid vinter längre...
  Vi har varit på promenad i solen och jag har grejat lite med växthuset...Några lister vid fönstren har åkt med snön ner och nu har jag dragit silvertejp längst med kanterna så länge...
  Den skylten passa mig utmärkt...just idag gjorde jag ett röj när solen lyste in på allt damm...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 10. Åh, en sådan skylt vill jag absolut ha *ler*! Till och med jag brukar missa!
  :)

  SvaraRadera
 11. Kul skylt! Jag fick ett städryck i fredags trots strålande sol ute. Men då blev jag allt lite stressad av solskenet. Men det blev ju soligt under helgen också.
  Låter härligt att gräva en soffa i snön. Ligga där på renskinn i solen, det är det bästa den här tiden på året.

  SvaraRadera
 12. Den skylten var helt o.k. Min man brukar säga, så länge vi kan gå raka här inne, så är det ingen fara. I går, söndag, fick vi lämna tillbaka vovven som vi passat i mer än 14 dar. Känns tomt.
  Ha det bra

  SvaraRadera