fredag 12 mars 2010

Vitt

Det var innan jul som vi tapetserade om och försökte göra i ordning ett matrum. Vi köpte ett stort bord, men körde fast när det gällde val av stolar. Det enda vi visste var att vi ville ha stoppade dynor, men som vanligt gjorde vi en kovändning och gick istället på loppis och köpte på oss några vanliga enkla pinnstolar istället. :)


Dessa, plus några vi hade undangömda hemma, har jag nu målat vita (den sjätte stolen ska få sin sista färgstrykning ikväll). Det är en brokig samling stolar i olika former.
När vi är många kompletterar vi möblemanget med en bänk.


För att ändå sitta skönt så har jag lagt på en tjock stolsdyna.

Jag är ingen loppismänniska, vet inte varför för vi har ofta varit på sommarauktioner och gillar det. Sanningen är väl den att jag aldrig hittat det tidigare, men stolar fanns det några.

Jag blev sedan hyllad som miljöhjälte av sexåringen för att jag återanvände istället för att köpa nytt och bara det - att vara miljöhjälte - känns bra! :)

Igår sådde jag resten av tomaterna samt lövkoja som är en ny blomma för mig. Det går framåt med årets sådder, men väääldigt långsamt. :)

11 kommentarer:

 1. Bra loppisfyndat!:) Tycker att det är fint med udda stolar, som hålls ihop av något annat än sin utformning till exempel enhetlig färg.

  Ha en fin fredag

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Jätte fint med olika stolar. Loppisar är ett favorit ställe för mig. Älskar att gå och titta på gamla saker. :) Kram

  SvaraRadera
 3. Vackert och personligt - grattis till fynden!
  Kuddarna såg härliga ut. Har du sytt själv eller shoppat?
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 4. Så flott det blev och klart att "lilleman" på 6 år har helt rätt...Vi är loppisfolk och fyndar mycket på sådan...det är riktigt kul...
  Jag har också fått sått en del...tomaterna kom i jord som i går och lite annat står i fönstren...mer ska i jord så snart som möjligt...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 5. Så snyggt! Och som någon innan skrev, så personligt! Och så klart, de e ju en vinst för miljön o återanvända!
  Trevlig helg! Veronica

  SvaraRadera
 6. Fin fint...
  Gillar när man har olika stolar.
  Verkligen fint med dynorna.
  Bra jobbat.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vad fint med stolarna. Känns lite vänner över det hela :)
  Härligt med all plantering som börjar spira...

  SvaraRadera
 8. Jättesnyggt tycker jag!
  Karin

  SvaraRadera
 9. Det var fint.Dessutom är det en helt annan kvalitet på DE GAMLA.. Vi har svartbetsade ekstolar, ngr m äpplet i ryggen- snart haft dem i 50 år o lätt att byta tyg på sitsen, när man tröttnat på det gamla..
  Gillar att se o höra när ungdomen tar till vara gammalt.
  Ninne kram

  SvaraRadera
 10. Jättevackert.. med olika stolar.. har nästan lite lika själv ser du.. *fniss*.. Gillar dina jättemycket och det är ju så praktiskt.. är man jättemånga kan man bara ha några fler på lut i nåt rum som är vita de också och allt ser ut och hänga ihop. Kram och ha en härlig helg..Moa

  SvaraRadera
 11. Så fantastiskt fint! Jag målade om mina stolar för ett år sedan och fy vad jobbigt det var!

  SvaraRadera