fredag 19 mars 2010

A rose

Medan snön snöar i vågrät riktning utanför huset sitter jag inne i värmen och drömmer om rosbågar (har ni sett i nya numret av AoT? Jag har fastnat på de sidorna...) och jag hoppas att våran rosbåge kommer att svämma över av praktfulla väldoftande rosor.Det var ju en chansning när jag planterade New Dawn och honungsrosen eftersom de kanske inte är härdiga nog, men jag hoppas, hoppas att de vill göra sig till lite för mig. :)

Det är något med mig och rosor... 

Jag, som slet som tusan för några år sedan för att få bort de stackars rosorna som växte på garageuppfarten, jag vill bara gå omkring i en rosengård och njuta, dofta och bli alldeles vimmelkantig av rus, rosrus.

Jag har inte planerat några nya rosor, men jag ska i alla fall flytta den ena klätterrosen som blommar snällt, men har det alldeles för trångt. Om de nya klätterrosorna ska göra sig till för mig så är det dags att jag skämmer bort Polstjärnan lite.

A rose is a rose is a rose11 kommentarer:

 1. Visst var det ett härligt reportage!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Jag flyttade runt de flesta av mina rosor förra året, fattar inte hur jag tänkte när jag grävde ner dem första gången..... Min New Dawn var en av få rosor som fick vara kvar på samma plats, den verkar trivas bra där den står.
  Håller tummarna för att dina rosor kommer att växa och frodas.
  Honungssalvian är en medicinalväxt, men jag vet inte om den är så smaklig. Hos mig klarar sig inte lavendeln över vintern, salvian skall kunna övervintra här ev med lite täckning. Tänkte ha ett gäng i närheten av min lilla örthörna och hoppas på att den drar till sig massor med fjärilar:)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Det doftar rosor nästan ända hit:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Rosor är ngt som jag lockas alltmer utav och kanske blir det ngn utökning till våren :)
  Men, jag blir inte speciellt glad över vår vinter och märker hur hararna betat av roskvistarna :(
  En honungsros vore inte fel ;)
  Trevligt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna för din honungsros! Den hör till mina rosfavoriter, även om den inte blommar om. Ingen av mina rosor locka så mycket bin som min honungsros, som klättrar i ett äppelträd, och det är ett helt öronbedövande surr när man går under den.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 6. Jag har ganska nyligen "fått upp ögonen" för rosor, har förut misslyckats med de få exemplar jag har haft. Men de är ju så vackra, så jag försöker och försöker...vill ju så gärna ha rosor!

  SvaraRadera
 7. Visst är det härligt med rosor.. både new dawn och honungsrosen har jag och det är härliga båda två.. I år MÅSTE vi fixa en båge från huset så att den har något att växa vidare på. Önskar dig en härlig helg..Moa

  SvaraRadera
 8. JA rosor är o förblir alltid ROSOR
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 9. Visst är det något särskilt med rosor. Låna Lars-Åke Gustavsson bok på bibblan och upptäck hur många härdiga sorter det finns. Bättre att plantera med en zon extra marginal om man vill ha höga frodiga klätterrosor. Inger på Kärleksstigen har säkert också goda tips.
  Eva

  SvaraRadera
 10. Efter att i 30 år VÄGRAT att ha rosor på grund av taggarna (fast jag hade två stycken Flammentanz i Stockholm), så har även jag fallit. Dom är ju så underbara. Nu väntar jag på mina 7 beställda klängrosor och 6 buskrosor och oroar mig för att inte vintern försvinner tillräckligt snabbt. Ska ju hinna både att bygga spaljén och bearbeta marken. "Det blir mycket nu!"

  SvaraRadera
 11. Hoppas, hoppas att du får din rosendröm uppfylld. Det låter helt fantastiskt att gå runt i ett trädgårdsrum fyllt med doftande rosor.

  Jag var i färd med att köpa en honungsros men har inte hittat rätt plats ännu tyvärr.

  Marit

  SvaraRadera