söndag 7 mars 2010

Utsikt

Söndag igen, men det gör inte så mycket för imorgon börjar mitt tre-dagars sportlov. Det är första gången jag ska vara ledig med mina barn på sportlovet och vi började sporta redan igår. :)

Vi tog en dagstur till fjälls och gick på tur med barn och hundvalp. Det var lite kallt, men solen sken från en klarblå himmel och jag som inte varit till fjällen på länge, knappt sedan vi fick barnen, blev alldeles hänförd över hur vackert det är!

Bilderna är från platsen där vi fikade.


Vi åkte inte så där jättelång tur, men det blev lite lössnöåkning på smala längdskidor (jag tycker det är så kul utför, men det blev svårare när jag/vi skulle hålla koll på barnen samtidigt) och så grävde vi ner oss i snön och fikade och grillade - mys!

Klicka gärna upp bilden.

Nu när barnen är så pass stora så hoppas jag att det blir fler sådana här utflykter både på tur och i backarna. Även sommartid är ju fjällen väl värda att besöka. Vi har ju dessutom Jämtlandsfjällen så nära.

Hade en tanke att så tomatfröna den här veckan, men så blev det inte. Imorgon kanske? Jag håller dessutom på att måla några loppisfynd som kräver några strykningar.


Må så gott!

9 kommentarer:

 1. Åh så vackert ni har det! Det låter jättehärligt att gå på tur sådär. Här har vi det vackert på annat sätt med snösmältning, fågelkvitter och små lökväxter som börjar sticka upp. Det är ett långt land vi bor i!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Va´härligt att bo så nära inpå fjällen. Har själv aldrig varit längre upp än Orsa:) Men Härjedalen står på önskningarna att åka till nån gång. Kram

  SvaraRadera
 3. Vad avundsjuk man blir när man ser dessa fjäll. Jag skulle gärna vandra i dem. Otroligt vackert!!!

  SvaraRadera
 4. Det ser riktigt härligt ut, och har ni nu sportlov så är det ju härligt med snö! Men ni bor ju lite högre upp och får ju "njuta" av snön lite längre än oss, det "skall ju vara så"! Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 5. Ohh så mysigt och vilken tur att det finns snö kvar..
  Härligt med lite ledigt.
  Ha det fortsatt gott och härligt
  Annika

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig utflyckt! Vi var på sportlov med barnen i Värmland-- Oj oj så länge sen- o sen hr vi åkt utför både i Italien o Österrike o det är bara såå härligt att vara ute i snön - på det viset.Man längtar nästan tillbaka till gamla tider.
  Njut nu så mycket Du kan. DEN Tiden kommer INTE TILLBAKA
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 7. Vackert vackert!
  Jag sådde lite tomatfrön i helgen. Härligt med jord under naglarna!

  Jag har ett helt inlägg till dig!

  kram kram

  SvaraRadera
 8. Härligt med några dagars sportlov. Fjällen är underbart alla tider på året. Både sommar och vinterturer är jätteviktiga för mig. Vet inte hur många mil vi vandrat i tillsammans mina vandringskängor och jag. Mina tre barn är stora nu, men dom har fått börja sin vandring i treårsåldern. Vi har vandrat på somrarna ca7 dagar med packning,tält, sovsäckar och mat. Kommer speciellt ihåg en sommar när minstingen ( han fyller snart snart 25 år) precis fyllt tre. Han hade sin lilla bamse-ryggsäck med en liten bok, en bil och sin "lille vän".... en liten vit nalle som var hans bästa vän:) En annan minnesvärd tur är midsommar i Sylarna i snöstorm , vi hade det varmt och gott i tältet:)
  Det har varit en lisa för min själ och en bra skola för barnen, tror jag.
  Om några veckor är det dax för en vintervecka. Alla barnen, barn-barn och hundar kommer med. Det ska bli så skönt!
  Mina tomatfrön kom i jorden för några dagar sedan.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig utflykt! Ser helt underbart ut!
  Karin

  SvaraRadera