söndag 28 februari 2010

Körsbärsblom

Nu har det gått ett tag sedan sist jag bloggade. Det händer lite då och då att det är långt mellan inläggen, men däremot brukar jag hinna med att kolla in andras bloggar, men den här veckan har jag inte alls hunnit med det.

Mycket jobb, massor av OS, måbra-behandling, födelsedagsfirande med släkten, läxläsning och alla andra vardagssaker har fyllt veckan.


Jag undrade ju över bra trädgårdsböcker på årets bokrea. Jag har faktiskt hunnit med att göra en beställning på en hel boktrave, det blev massor av barnböcker, en kokbok och en trädgårdsbok (som jag just denna stund inte minns vilken...).

Vi hade en riktig köldknäpp i början av veckan med minus 35° som lägst och en riktig snöyra avslutade veckan. Där fick jag en knäpp på näsan som inte tyckte vi fått så mycket snö alls... ;) Som motvikt köpte jag några körsbärskvistar, så fina!
Håll tummarna för att våra körsbärsträd, som vi planterade förra året, kommer att blomma lika vackert till sommaren!

Idag kom pelargonerna in, som vanligt ganska stukade efter många månader i totalt mörker. Alla utom en lever i alla fall och jag har hunnit klippa ner de flesta. Det blev som vanligt mest bara små pinnar kvar efter min vårfrisering.

Må så gott!

16 kommentarer:

 1. Mmm... vilken vacker blomning. Det är naturligtvis så jag också borde göra, köpa mig några kvistar. Man näns ju inte klippa i de egna träden när de är små... Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 2. oj, 35 grader, det var inte dåligt det..här töar det, så nu är det inte roligt att vara ute...kladdigt och dant, men det är väl så det skall va nu när vi går in i sportlovsveckan...
  Vackert med körsbärsblom!

  SvaraRadera
 3. Va´fint med körsbärsblom. Ljuvligt...Jag har också tagit in mina pellisar och är som vanligt lite osäker på hur mycket jag ska klippa dem. Men det visar sig nog. Kändes som jag tog för mycket förra året. Så det blir väl att inte ta så mycket i år :) Kram

  SvaraRadera
 4. Samma här vad gäller bloggandet, ibland hinner man bara inte med sig.
  Det är en hel del av min pelargoner som ser väldigt döda ut:((
  En vacker körsbärskvist är väl precis vad som behövs i tider som dessa! Håller tummarna för ditt körsbärsträd, jag har ett som är två år gammalt nu. Det har tagit sig bra och gett fina och goda körsbär, Men redan förra vinter gick flera grenar av, undrar hur trädet ser ut efter denna snövinter......
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker körsbärskvist, njuter!
  Ja, ibland är det bara fullt upp och ingen bloggtid finns.
  Precis som du, så har jag friserat om mina pelargoner också egentligen blir de rätt fula till en början, men redan om en par veckor så är de förhoppningsvis frodigt gröna.
  Ha en bra vecka! /Bea

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar vårblomning! Ska in till Hemse idag och handla lite, ska bl.a. kolla om dom fått in fröplantor nu - och då kan man ju kanske köpa några sådana där kvistar. Mmmmm!!

  SvaraRadera
 7. Va är det körsbärsblom... ser ut som persika nästan.
  Ja ibland har man inte tid att blogga.
  Det kommer att bliså för mig när våren och sommaren komer. Nu är jag inne i depån och jobbar vid datorn så nu går det bra.
  ha en bra vecka
  Annika

  SvaraRadera
 8. Du är rolig du..
  Nej det är inte vintern.
  Det är skylten som står kvar...där växer det nässlor som jag inte vill att någon skall ålocka.
  hörs
  Annika

  SvaraRadera
 9. Sådär blir det ju ibland! För min del e det lite samma lite glesare mellan inläggen o jag hinner inte läsa alla bloggar som jag prenumererar på som jag brukar.

  Huva, 35 minus! Brrr! Härligt med knoppar, blommor och böcker som får en på lite vårigare tankara :-)

  SvaraRadera
 10. Det är alltid kul att läsa dina inlägg!
  Körsbärsblom ger vårlängtan om något.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 11. Ja jag har strul, men skaförsöka läsa ikapp lite
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar körsbärsblomma! Nu får det gärna bli vår på riktigt snart.
  Eva

  SvaraRadera
 13. Här har det varit sjukstuga i några dagar, men idag vågar vi oss ut bland folk och gissa vad jag ska inhandla!!! Vackra kvistar, lökar och annat vårmums att njuta av här inne!

  Snön faller horisontalt idag och vi som njuter av fulla muggar av vintern är lite ruggiga och vill helst vara inomhus idag. Det blir en dag i centrumet...
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Det är inte många av mina pelargoner som överlevde vintern, trots att jag kommit ihåg att ge dem en skvätt vatten då och då. Tur att man kan köpa nya...=)

  SvaraRadera
 15. Hej! Jag har lämnat en liten award till dig på min blogg. Önskar dig en trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
 16. Har surfat runt lite på din blogg, vad många fina bilder du har tagit:)

  SvaraRadera