måndag 22 februari 2010

Långt till vår?

Hur har ni det i snöyran som verkar lamslå stora delar av Sverige?
Här snöade det igår, men något kaos var det aldrig frågan om och idag har vi soligt och på tok för kallt, -30°. Brr...!


Förra veckan sådde jag flitiga lisa, tobak och höstvädd, det är inget som har grott än, men jag hoppas de kommer igång snart. I den här kylan behöver jag något som ger lite vårfeeling i alla fall.

Jag har också lånat Sanna Töringes bok Köksträdgården på biblioteket. Än har jag bara hunnit bläddra lite i den, men jag hoppas att den kan ge mig lite användbara tips!

Det påminner mig att jag inte kollat in bokrean som kör igång snart.
Har du något tips på fina trädgårdsböcker på rean?


Bilden med den läckra kombinationen av gult och lila är från Botaniska Trädgården i Visby som vi besökte i somras.

Snöa inte bort i vinterlandet!

15 kommentarer:

 1. Så kallt har vi inte här men vi har haft -10 i natt. Just nu yr snön ner/ i sidled.
  Har planer på att åka till Lund i morgon men vi får väl se......

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hu så kyligt! Här har det faktiskt (tillfälligt?) slutat snöa och en blek sol försöker ta sig igenom molntäcket.
  Jag tycker jättemycket om Lena Israelssons "Handbok för köksträdgården". Den är sprängfylld med kunskap!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 3. Hu, vad hemskt kallt du har det! Vi har haft -8 i natt och det tycker jag räcker - och blir över! Nu skiner solen så det är inte mer än -3.
  Gula nunneört och lila salvia, vem har inte det i trädgården. Fast jag har inte mina bredvid varandra, nunneörten växer vilt som ogräs runt huset och salvian har jag i långrabatten och i pallkragsrbatten. Ska kanske flytta ihop några!?

  SvaraRadera
 4. Här snöar det igen idag.Inte så kallt som ni men minus 8 ca
  Det går mycket ved och det är mycket skottning.
  Men skafferiet är välfyllt så det är prima liv här.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 5. VI har omkring minus 18 nu här utanför Stockholm, med strålande sol och blåblå himmel:-)
  Jag har varit ute och fotat vår trädkoja, får se om det blev något bra där. Man klarar inte att vara vantlös mer än en liiten stund, och kameran verkar också tycka det är kkkkkallt. Den hackar, och det blir dubbla, trippla, fippla(?) bilder.

  Vackert är det ivarje fall idag,
  Hillevissan

  SvaraRadera
 6. I går kväll hade vi -19...... men vad är det mot -30 ;) Ja, det är onekligen så att vi är mycket trötta på snö och kyla, konstigt att vi har så svårt att förlika oss med vinter, men kanske är det extra tufft för oss trädgårdstokar.

  Just det, jag har inte sått Tobaken!! Hade frö sedan i fjol så de kan jag ju lika gärna så redan nu - tack för tipset :)

  Ha en skön dag ♥

  SvaraRadera
 7. Ingen snökaos här heller, helgen har varit kall och blåsig, lite kallsnö har yrt. Det har sett ut lite som när man är i fjällen.
  Idag sol och minus -20 grader.
  Nu har jag lunchat färdigt, dax att jobba igen:)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 8. Kallt men solen är framme idag så det känns lättare (trots att bilen inte startar grrr).

  Jag ska hålla utkik efter BOTANICA på svenska, jag har bara den på engelska.

  Kramkram

  SvaraRadera
 9. 30 minus?? Och jag som klagar för vi har sex.. *skrattar* Snön stör mig inte nämnvärt, det är ju trots allt fortfarande vinter.. Hade det varit i slutet av mars hade jag nog fått krupp tror jag!
  Den boken måste jag låna! Köksträdgården menar jag. Bokrean har jag inet skänkt en tanke på... Jag kanske ger mig ut och ser om jag kan fynda nåt..
  Ha det gott! Veronica

  SvaraRadera
 10. Jag är trött på det där superkalla nu. Vi hade
  -25 i morse!
  Fin bild!
  Karin

  SvaraRadera
 11. Inte fullt så kallt hos mig, men -26,5 räcker bra till! Det är väl aningen för tidigt att tro på våren men visst längtar man efter den med denna långa, kalla och snörika vinter.
  Vi tar sikte på en underbar vår med många trädgårdsdrömmar i bagaget :)
  Kramen / Bea

  SvaraRadera
 12. Uschamej vilken kyla ni har där uppe.. du får hålla dig inne och pyssla med sådder och drömma dig bort i trädgårdsböcker. Ja rean har jag ingen koll på än.. kanske dags..=).. börjar ju den 25:e.. Här är det kallt också men inte så kallt.. häromdagen var det -22 på natten men på dagen i går var det bara-3 kändes som våren.. med solen i ansiktet. Annars ser och hör du säkert på tv om alla tak som rasar.. man skulle kunna tro att de ansvariga inte inser att rejäla vintrar kan komma här.. bygger inte med tillräckliga takstolar och konstruktioner mot vad som görs längst uppe i landet har jag hört. Och inte budgeteras det till snöskottning heller tillräckligt, så budgeten blir finfin i år.. kanske lär de sig nångång. Nu struntar vi i såna tråkigheter och så önskar jag dig en härlig dag.. här lyser solen .. "springer o kollar tempen" .. -2 ute. Som gjord för en skottardag.. för vi bor ju i "Skottland" nu.. *haha*.. kram/Moa

  SvaraRadera
 13. Idag töar det på västkusten vilket gör att all snö som ligger överallt blir jättetung.... Måste ut och putta av snön från buskarna så inte de knäcks av tyngden, problemet är bara att komma fram då det är drygt 60 cm över hela tomten....
  Ska ner på bokrean idag och ska då spana efter en bok om beskärning, den tog slut förra året. Hittar säkerligen något mer kul oxå...

  SvaraRadera
 14. Hoppet har återvänt att det kommer varmare tider, idag bara -5 här i Aspås, puh. Har sått lite men har ännu inte tagit upp pellisarna ur källaren, men det närmar sig, försöker hålla mig till efter sportlovet.

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 15. Jag hoppas att det hunnit vända (åtminstone lite) hos dig också, här är vi inne på fjärde dagen med tö och lite regn. Kan du tänka dig att man uppskattar regnet? För det gör jag =)

  SvaraRadera