lördag 6 februari 2010

Idag har vi haft en underbart vacker lördag med strålande sol och vit fräsch snö! Jag var ute en sväng i skidspåret, men mer än en sväng blev det just inte. Vallateamet hade inte alls lyckats med mina skidor idag. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.

Jag skottade mig fram till växthusen och plockade fram några karamellådor att så i och så kollade jag över vad det är dags att så redan nu. Lavendeln ska tillbringa några veckor i kylskåpet så de kan jag nog så imorgon. Jag verkar inte ha några perenner som ska ut under årets snö.

Är det någon som har tips på hur strandveronikan jag visade i förra inlägget vill ha det för att gro och växa bra?
Kommer inte ihåg hur jag har gjort tidigare och på påsen stod det inte särskilt utförligt.Apropå snö så är det så roligt att läsa om vintern som verkligen verkar vara just vinter med snö och kyla i hela Sverige! Vi har haft mycket längre köldperioder i år än annars, men vi har inte alls lika mycket snö som i vanliga fall. På bilderna som vissa av er söderut visar så har ni mycket mera snö än vi har här. Rättvis fördelning kanske?
Jag gillar vinter och snö, men det är helt okej att det inte är fullt som mycket som vanliga fall för då kanske den tinar bort tidigare (=vår snabbare?).

Passar på att tipsa om en riktigt god fiskgratäng också. Vi har gjort den flera gånger och senast idag. :) Här finns receptet!

Ha en skön lördagkväll!

8 kommentarer:

 1. Hoppas vallateamet sköter sig bättre imorgon, annars får du väl valla själv... ;)

  Hälsningar

  Gunde Svan

  SvaraRadera
 2. Vi har verkigen ovanligt mycket snö vilket innebär sen vår...
  Vet inte om jag gillar dina tankar idag.. hi hi
  Däremot vet jag att vi hade snöstrom en gång den 3 mars så det kan vara långt tillvåren.

  Annika

  SvaraRadera
 3. Det är som jag sagt förut - nu har jag fått min beskärda del av "önskesnön" som jag tjatar om varje vinter :) Vi har jättemycket snö för att vara i Göteborg där det oftast slaskar eller regnar om vinter. Såg på väderprognosen att det fortsätter vara kallt minst en vecka till.

  Döttrarna säger - vilket är sant - att det alltid är snö när de fyller år vilket är nästa vecka :)

  Kan inte hjälpa dig med sådden men perenner vill väl ha en omväxlande start? Varm, kall och varm igen.... typ källarkallt? Har du letat på Alltomträdgård? de har/har haft? bra sålistor.

  Ha en fortsatt trevlig helg :) Kram :)

  SvaraRadera
 4. Om strandveronikan vet jag inget....
  Men det är knepigt med snömängderna, här på torpet är det inte alls lika mycket snö som hemma i stan. Tror att vi fått det mesta efter kusten, plogkanterna där är över manshöjd och då menar jag en man typ Dolph Lundgrens höjd!!!
  Tack för tipset, imorgon blir det fiskgratäng.:))

  SvaraRadera
 5. Det är ju märkligt det där med snön. Vi har inte jättemycket tycker jag men ett par dm har vi ju och det händer inte varje vinter attt den ligger så pass ihärdigt. Brukar oftare komma och gå liksom. MEn då och då händer det ju.
  Visst måste mindre snö betyda snabbare vårankomst för er i norr och när vi väl bärmar oss mars och ljuset kommer mer o mer då vill man ju verkligen igång. Jag i alla fall!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Strandveronikan gror relativt lätt & snabbt inne i rumstemperatur om jag nu inte minns helt fel. Vill minnas att de e en relativt lätt perenn att lyckas med!
  Jo snö har vi ju här nere med men det gör mig inte så mycket.. Det behöver inte komma mer, men det som ligger, det kan ligga där. Så trist med den gråa regniga vintern vi har annars här nere.
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 7. Ska testa receptet. Tack för tipset!
  Jag längtar till våren nu även fast det är vackert med snön!

  SvaraRadera
 8. Vad härligt att plocka fram sågrejerna! Jag har aldrig sått strandveronikan "medvetet", (det gör den bra på egen hand!), men jag skulle prova att ha sådden inne tre veckor och sedan ställa ut den i kylan tre veckor till, om det inte händer något. Mina spontansådder kommer upp under våren-försommaren, och det tyder ju på att fröna överlever/vill ha en kallperiod. Ska bli kul att följa din frösådd!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera