lördag 19 september 2009

Wij Trädgårdar (2)

Vid sommarens besök på Wij Trädgårdar gjorde Skogens Trädgård starkt intryck på mig. Jag lever ju i norrlands inland och bor praktiskt taget i skogen. Trots detta blev jag helt tagen i denna trädgård. Eller kanske just därför?Skogens Trädgård skapades för Wij Trädgårdar av landskapsarkitekten Ulf Nordfjell.
På hemsidan kan man läsa: "Skogens Trädgård bygger på att vårt förhållande till trädgårdens gestaltning och innehåll kan relateras till trädgårdskonstens utveckling, men också vår relation till det svenska kulturlandskapet och vår unika allemansrätt".
Ja, just det, klicka gärna upp bilderna!  Vacker granit, timrade väggar......glas.Tallarna bilder en fin port in.
En känsla av stillhet kom över mig när jag besökte de olika rummen.
Rofyllt - det är en bra beskrivning.Om Wij Trädgårdar "bara" bestått av denna del så hade jag ändå varit nöjd med mitt besök där för den var verkligen vacker och gav en fin känsla.Tjärnen med mosskanten är så snygg! Nu när jag kollar in bilderna igen så får jag en idé. Tall- och granskogen finns ju här redan... ;)

Ha en riktigt mysig lördag!


12 kommentarer:

 1. Verkar inspirerande, undrar vad du menar med det sista där, har du fått någon kul ide så hoppas jag att du delar med dig på bloggen så vi får se vad du kommit på. Kul med nya ideer.

  SvaraRadera
 2. Vilket fint ställe! Snyggt med de där grova väggarna.
  Italien till sommaren - vad härligt. Finns nog inte så mycket på bloggen kanske, men tips har jag.
  Toscana har jag däremot inte varit så mycket i. Vi hyrde dock en villavagn några nätter på en fin camping utanför Florens. Så var vi också på dagsutflykt till Pisa. En upplevelsen. Det var mycket finare än jag hade väntat mig. Vi var aldrig inne i Florens (du vet 4 barn och den äldste var 11), men det är nog jättefint. Ett tips kan nog vara att åka till framåt kvällningen. På samma semester var vi nämligen i Venedig (med samma 4 barn!!) och det var en upplevelse på ett annat sätt. Men så här efteråt kan man ju skratta åt eländet!
  Annars älskar jag ju Italien. Området runt Garda-sjöarna ligger oss varmt om hjärtat och vi brukar skoja om att vi ska flytta dit när barnen flugit ut. Nära till Alperna (som vi båda älskar) och nära till Medelhavet! Ha det så fint i helgen. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Tänk att där har jag aldrig varit men kanske någon gång i framtiden...
  Bra att du bytt adress och att det växthus följer med du vet att jag gillar det.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Tack för rundvandringen och det där med kranstillverkning tycks vi vara lika bra på "ler". Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 5. Jag som bor på slätten älskar också "tjärnen" i skogens trädgård. Den är så vacker.
  Karin

  SvaraRadera
 6. Hallå, vi har haft det på utflyktslistan länge nu utan att komma iväg, mycket irriterande.

  Jag gillar den stilen och jag tror att det skulle vara bra inspiration till vår trädgård. Men jag blir så velig, kan inte besluta mig för vilken inriktning vi ska följa när det finns så mycket vackert i trädgårdarna!

  Marit, obeslutsam

  SvaraRadera
 7. Mycket vackert! Gillade mossan i vattenbadet!

  SvaraRadera
 8. Ja! Åh... jag som älskar skogiga trädgårdar! Där finns hur mycket inspiration som helst! Såg ju hans trädgård i botaniska och det gröna och det vita.....suck.... mot grå eller faluröd vägg. Hurra för mossa - äntligen legat! :)

  Men vad kul med din bäck, kan du inte visa lite foto så jag får tips? Hur grävde ni? djup och längd. Dammduk? Placerat ut stenar? Och ja, det kommer säkert att ta tid ;) men roligt med ett långsiktigt projekt med :)
  Kram 8`=

  SvaraRadera
 9. Jag förstår inte att jag inte varit dit än!!! Ser så fint ut!

  SvaraRadera
 10. Ser verkligen rofyllt ut som du skriver...har sett bilder i tidningar och förstår att detta måste ha varit en upplevelse att se på riktigt...Det lilla vattnet som en tjärn är så vacker o naturlig...tänk en sådan i trädgården...Naturen skapar ju egentligen de allra vackraste kombinationerna...de som man får kämpa för att få fram i sin trädgård...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 11. Du kände dig väl hemma där, förstår jag. Vilka fina bilder! Tänk att jag aldrig kommit dit trots att jag bor såpass nära. Kram! /Jenny

  SvaraRadera
 12. Visst är det fint där, kul att se dina bilder. Nordfjell är duktig.

  SvaraRadera