tisdag 8 september 2009

"Julens smakpalett"

-Vill du köpa jultidningar? Ja, nu är det hög tid att börja fundera på julen, det tycker i alla fall min lilla stora kille som springer runt och säljer Mors Julbrev (kanske inte finns längre) och en massa andra mer och mindre juliga tidningar och böcker.
I samma veva presenterar Blossa sin årgångsglögg BLOSSA 09. I år är det som vanligt en supersnygg flaska och på Blossas websida kan man läsa: anknyter naturligt till julens smakpalett med sin friska doft och smak av clementin.
Foto: blossa.se

Alla som håller koll på mig vet att jag brukar hänga på låset för att få tag i en flaska (hm, det lät ju inte bra med tanke på vilken butik det är som säljer sådant här...). Nytt för i år är att man kan förboka sina flaskor, wow liksom!
I år kommer också två nya lättglöggar från Blossa, den ena låter mer intressant tycker jag och den är med smak av lingon. Min absoluta favorit är annars BLOSSA 07 som hade smak av havtorn och kanel.

Kockteven då? Jo jag tyckte det var ganska bra, Tina är ju så charmig och gästen Pia rolig, formatet något stressat. Biffarna med kantarelltopping vill jag gärna göra.

Imorgon - åter till sensommarhösten igen!
7 kommentarer:

 1. Julen ja... Ett tecken att det går mot höst och just jul är ju jultidningsförsäljarna som börjar ringa på dörren...
  Jag tycker inte om glögg, visst är jag en hemsk människa? *ler* Men däremot så är doften av glögg ett måste på julafton, det hör bara till!!
  Jag missade kocktv, jag hade tänkt se det men något, förmodligen barnen, kom emellan...
  Ha en skön dag! Veronica

  SvaraRadera
 2. Men vilken tur för dig "glöggnörd" att du kan förboka ;-). Då får du ju en massa tid över till annat julpyssel och till sonens julklappar!! Flaskan var jätteläcker, kanske har man tur att det finns kvar någon i hyllan.......de hade visst beställt extra mycket i år. Annars kan man ju köpa förra årets, som jag aldrig fick tag i då......
  HA det så bra.! Anette

  SvaraRadera
 3. Även jag är en STOR glöggnörd. Tack för tipset, nu har jag förbokat:)
  Min favorit av årgångsglöggarna är nog pomeransen från 03.

  SvaraRadera
 4. Tänker varje år att jag ska köpa sån där glögg, men hittills har det inte blivit av. Köper på Ica istället ... Min äldste säljer också jultidningar, jag tycker det är lite jobbigt när det blir så här tidigt men jag behöver egentligen inte bry mig eftersom jag inte behöver göra nåt. Kul för dem att tjäna pengar i alla fall. /Jenny

  SvaraRadera
 5. Det var väl på tiden att vi kan förboka! Vi har köpt för få av våra favoriter och sedan inte kunnat komplettera...
  Karin

  SvaraRadera
 6. Har aldrig testat årgångsglöggarna. Men skulle gärna ha dem bara för de snygga flaskorna. Jag tycker dock inte om att "hänga på lås" så jag avstår hellre om man måste det...

  SvaraRadera
 7. Läckert med clememtinsmak! Jag missade Blossa förra året..denna SKA jag ha -tack för tipset!//Eva

  SvaraRadera