torsdag 10 september 2009

Jaha, nu?

I förrgår julsnackade jag, kul med fler glöggnördar, och vad hände idag när jag gjorde en runda ute i den ljumma solen? Jo jag upptäcker det här:
Vi har i alla år haft problem med klematisstekeln, från första stund till i år när vi inte haft ett enda angrepp. Vi har glatt oss så åt detta och hoppats på att nästa sommar äntligen få se den blomma.
Och så en knopp... NU!
Om jag fattat rätt ska den ju blomma på försommaren, men den kanske har fått en liten knäpp nu när den fått vara i fred, vad vet jag?
När jag gjorde blomstöden i betong/armering så gick det inte så där jättemycket betong till sex pingisbollar :) och jag blandade givetvis för mycket. Det räckte precis till ett nytt fågelbad.
Ungarna tyckte att "jo, det blev fint", men de gillade inte alls att vi hängde upp det i häggen - deras älskade klätterträd! Det har de förmodligen rätt i, men vi har bara jättebamsestora träd hos oss och då är nedersta grenarna (förutom på häggen då) sisådär tio-femton meter upp. Vi får väl se framåt våren var det ska hänga. Det är ju inte så bra bild, men jag är faktiskt lite ganska stolt över det. ;)


Follow Jord under naglarna

Jag önskar er en fin kväll!

8 kommentarer:

 1. Det är så kul att se alla kreativa idéer alla har. Jag önskar att jag kunde få hälften så många. Fågelbadet ser jättefint ut. Skulle jag ha ett sådant så behöver det nog hänga hyfsat högt för att vara oåtkomligt för katterna som gärna fångar fåglar. Viss jakt fungerar även med en pingla runt halsen ...

  SvaraRadera
 2. Denna stekel! Så föreställer man sig överdådigta klematis. Men en vacker dag så kanske det blir som tänkt. 'Summer snow' funkar här!
  Karin

  SvaraRadera
 3. Här blommar klematisarna om nu, en tredje gång för några...!
  Hoppas ni får gott om blomning nästa år !!!
  Tjusigt med fågelbadet, men man förstår ju barnen !!!

  Ha de!

  SvaraRadera
 4. Vilken sorg att du knyckt deras bästa klätterträd!! Jag förstår dom men det var ett himla fint fågelbad!
  Mina klematis blommar sporadiskt nu efter att ha haft en paus på ett gäng veckor, tredje gången nu...
  Ha en skön kväll! Veronica

  SvaraRadera
 5. Samma här, Cleamatis är inne på sin andra omgång med blommor om än lite klenare.
  Så flitig du är med betongen och vackert med ett hängande fågelbad, men lite synd på klätterträdet- kanske det ordnar sig ändå :)
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 6. Klematisarnas blomning verkar gå i vågor. Vissa år blommar de en gång och andra år flera. Jag har en som ett par år i följd blommat från juni till dec. Trist med ungarnas klätterträd men det är fint med hängande fågelbad ;P

  SvaraRadera
 7. Kul med klematisen! Ibland gör de så där och blommar om på hösten - bara till att tacka och ta emot. ;) Fågelbadet ser finfint ut även om jag förstår barnen! Trevlig helg!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Hög tid att börja planera för glöggen :)

  SvaraRadera