tisdag 22 september 2009

Veckans Blomma

Veckans Blomma är ännu en lilja.


Det är en Black Beauty. I alla fall enligt lappen från plantskolan. Men är det en sådan jag har? När jag googlat på den tycker jag att de ser annorlunda ut?

Jag verkar ha tacklat av lite - förra veckan fick jag hjärnsläpp och visste inte vad det var jag visade på Veckans och nu vet jag inte riktigt om det är rätt sort. ;)

Här är det riktigt höstruggigt väder idag och de gula löven singlar inte ner mot marken utan blåser ner.
Jag ska torka chili idag. Den är stark som tusan, Cayenne Long Slim, jag kände att det sved om fingertopparna när jag tog in dom från växthuset.

Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. En vacker lilja även om namnet kanske inte stämmer. Men din chili måste ju vara otroligt stark om den svider innan du skurit i den. Jag var nyss i dina trakter. Sitter och tittar igenom gamla filmer från barndomen som vi hittade hos pappa. Så för en liten stund sen var jag i Sundsvall, Hackås och Östersund. Inte illa på en förmiddagstur =) Och jisses vad skoj det skulle vara att få åka upp dit igen. Ha en fin eftermiddag / gittan

  SvaraRadera
 2. Ibland är det litet lotteri med både det ena och det andra. Har fått pioner som inte är vad de skulle vara...
  Karin

  SvaraRadera
 3. Att inte namnet stämmer på liljan, har väl ingen större betydelse, för vacker är den i alla fall!
  Ja, usch nu har höstvindarna nått mig också och det känns verkligen lite småruggigt, men skall inte klaga för det har trots allt varit en otroligt vacker höst.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 4. Undrar också om det verkligen är en Black Beauty, isåfall borde den väl vara mörkare, men vacker ändå!!! Det händer ganska ofta, tror jag, att man inte får rätt sort. De slarvar!! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Tjing!

  Det svarta klotet har vi hittat på Blomsterlandet. Visst är det läckert, i synnerhet i mörker när lågan syns bäst.

  SvaraRadera