fredag 25 september 2009

Flagande förälskelse

I somras gjorde vi i ordning uteplatsen vi har på våran grusplan. Vi fick ju tag på en jättefin utemöbel som passade så himla bra på alla sätt och vis, lagom i storleken, fin i sin lite gamla stil och en så söt soffa!

Här kan man se före och efter.

Redan när vi packade upp möblerna fick vi vända tillbaka till affären för alla ribbor på bordskivan var inte målad. Vi såg också att målningen på det övriga lämnade en hel del att önska, men jag var så förtjust i den så jag tänkte bara att "den måste vi måla om redan nästa sommar...".

Efter första regnskuren blev bordet (det nya vi bytt till) alldeles svartprickigt. Efter andra regnskuren rasade färgen av i flagor från hela möblemanget!

Det var inget annat att göra än att lämna tillbaka den och kräva pengarna tillbaka. Lämnade in pengarna till färghandlaren och målade helt enkelt om de gamla möblerna istället.Bordet är säkert minst lika gammalt som mig och underhållet har inte varit det bästa, men nu får det hänga med ett tag till. Träet målades vitt och stålet grått. Tanken var att måla det zinkfärgat. Det blev inte riktigt så, men fint ändå.
Gammalt, nytt och till sist nygammalt. :)

I morgon ska vi ställa in det för vinterförvaring och det känns säkert som nytt igen när vi plockar fram det till våren!

Nu på förmiddagen har jag slängt de sista sommarblommorna på komposten. En del blommande fint fortfarande, men de fick ersättas av lite ljung så länge.
Det blev fint på komposten i alla fall.Fuchsian ser nästan ut som gräddbakelser! I våras satte jag ner några krasseplantor i ena kanten på komposten och det var ett lyckodrag, de har växt jättefint!
Även gurk- och squaschplantorna hamnade där. De sista tomaterna och physalisen får stå kvar och mogna ett tag till.

Det regnade lite smått när jag var ute och det kändes väldigt höstigt när jag plockade in vattenbad, regnmätare och växtstöd.Imorgon fortsätter jag att höststäda ute och så behöver gräsmattan en sista klippning för i år.

Vad gör ska du göra i helgen?

Ha en skön helg!

12 kommentarer:

 1. Synd på trädgårdsmöblerna, jag hade blivit ordentligt lessen!! Men sött möblemang ändå och nu är nog hög tid att stuva in det för vintern!
  Usch så ruggigt väder vi har idag.
  Vad vi skall göra - maken och jag ( + några till) är bjudna på middag ikväll och resten av helgen går i jobbets tecken för min del.
  På din fråga om Kråkbär. Jag gjorde gelé ifjol och det var jättegott serverat med kött eller kyckling. Sen kan man göra saft utav det, men bären används mest i delikatesstillverkning häromkring och det finns inte i så stor utsträckning. Förstår att det kanske finns väldigt gott om bären hos dig.
  Ha ett skönt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 2. Hallå, du pratade om bra rubriker, detta var ju en jättebra rubrik!

  Din ros som du har som profilbild, den rosa, vad är det för sort?

  Marit

  SvaraRadera
 3. Vad irriterande det är med sånt där strul! Så nu är sommaren slut?! Har ännu inte slängt mina sommarblommor, men det beror mest på mina ryggproblem. Annars hade de nog legat på komposten sedan länge. Får se om jag eller någon annan vänlig familjemedlem kan ta tag i det nästa vecka.
  I helgen väntar jobb för mig och det är ju lönehelg på gott och ont..........Ha det så fint i helgen. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Jag tycker möbeln ni har är jättesnygg!
  Karin

  SvaraRadera
 5. Ja nu är det snart dags att börja plocka in saker. Mannen försöker varje dag med att säga idag får vi ta in... då jag säger - inte ännu inte före första frosten.
  Badkartet får han ta in men inget annat.
  Fint möblemang tycker jag.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Så fina de blev, trädgårdsmöblerna :) Alldeles som nya! De står så fint på finaste stenläggningen :)

  Det är alltid vemodigt att städa bort sommaren, jag dröjer så länge jag kan. Hade jag inte varit rädd om trädgårdsmöblerna, hade de fått stå ute året om. Kanske skaffar jag mig ett bord och en stol som får vara vintermöbel - skall se vad svärfar har i källaren :)

  I helgen skall jag gräva ned de Hortensior svärfar och maken hämtade idag - 3 stora fina plantor! De är jag så glada över. Greja lite i nya rabatten, hämta sten i skogen och börja bygga vattenfall.

  Än är det ingen frost i sikte och pelargonerna står fint på trappan :)

  Ha nu en trevlig helg, kram 8`)

  SvaraRadera
 7. Så trist med de "nya" utemöblerna! Men de "gamla" blev ju jättefina!!!
  Igår rensade jag jordgubblandet o idag har vi satt panel på vår yttervägg med de nya fönstren. I morron ska vi till stranden o plocka stenar till framsidan :-)

  SvaraRadera
 8. Ja nu är det nog dax att börja hösta på riktigt med att plocka undan men än har jag inte börjat med grejer och möbler bara klippt ner blommor som fröar av sig om de får stå kvar i vinter.
  I dag var det perfekt att hålla på med det.

  SvaraRadera
 9. Dina möbler blev ju som nya med lite färg! Visst känns det att det närmar sig men jag försöker också dra ut på sommaern så länge det bara går. trädgårdsmöblerna åker snart in i växthuset men ett par stolar på favoritplatsen får allt stanna ute ännu en tid. Sommarblommor hade jag inte många i år och de få som fanns står fortfarande kvar. Gräset klipptes i helgen och "nya" Rönnrabatten blev planterad. Helgen var mulen och idag har det regnat mest hela dagen /gittan

  SvaraRadera
 10. Dina möbler blev ju urfina med färg! Vad trisst att det blev så mycket strul.

  SvaraRadera
 11. Vilken förändring med möblerna, superfina! Fy sjutton vad tråkigt med dom ni köpte! Vad trött man skulle bli. Vi köpte ju också en grupp, fast vi visste när vi köpte den att den var lite ... amatörmässigt gjord. Så var den billig också, våran prisklass liksom, ha ha. Få se hur längde den håller! Kram! /Jenny

  SvaraRadera
 12. Tydligen hade gruset vi beställde till växthusgrunden kommit idag. Om brädorna har blivit färdigmålade som ska hålla gruset på plats så vet ju vi vad vi har att göra. Det blir ju lite grus på 4 gånger 5 meter ...

  Sen funderar jag på att fortsätta ta hand om alla jordgubbsrevor så vi kan sätta dem i en odlingslåda till våren. Jag misstänker att det blir för sent i år. Pappa pratade om att det skulle bli kyligt till helgen, det har inte jag tid med än.

  SvaraRadera