onsdag 12 oktober 2011

Årets perenn

Årets perenn 2012 är nu utsedd av Perennagruppen och det blev en av mina egna favoritperenner - Bolltistel!

Så här skriver de om bolltisteln från i somras:

Den blå bolltisteln har perfekt formade stålblå trumpinnar, med lång blomning från juli. Gör sig bra i större grupper men fungerar även som solitär med en låg marktäckare runt.

Se in i den blå bolltistelns blomstervärld. Det som framstår som tuffa spikklubbor består av hundratals små blommor som stöttar varandra, i skira duvblå sfärer!

Humlor och fjärilar älskar den puderblå klotblomman, vars skönhet varken hotas av starkt solljus, vind, hetta eller torka. Fröställningarna är dessutom fina matförråd för fåglarna på vintern.

Jag lägger in en av mina egna bolltistlar
Återigen ett bra val tycker jag!

Läs mer om Årets perenn här! 5 kommentarer:

 1. Dom är underbart vackra, speciellt mot sten så jag hade några i "stenhörnan" men dom dog ut efter några år. Tror inte dom är så långlivade egentligen.....

  SvaraRadera
 2. Åh, men vad kul! Bolltistel är en favorit hos mig också!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Ja där ser man, att även en tistel är vacker och lovordad! Den är jättefint! Jag har försökt att så men inte lyckats - rätt vanligt gissar jag :) Får väl satsa på att köpa en planta istället.

  Ha en skön helg ♥

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är bra val. Jag gillar verkligen den tacksamma bolltisteln.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. En av mina favoriter, ett riktigt bra val tycker jag. Nu undrar jag bara vart min tagit vägen? Den fanns för något år sen men inte längre... Ha en fin avslutning på helgen.// Peter

  SvaraRadera