tisdag 18 oktober 2011

Under den här veckan förra året fick vi snö!

Det känns inte som om det snart ska snöa här. Vinterdäcken är i alla fall på för minusgrader har vi haft till och från under ett tag.

Snön skulle göra allt lite ljusare ute, men vi kan gärna vänta tills efter novemberlovet.
Bara två månader till jul!!Det går framåt med vår renovering och s a k t a, men säkert börjar det bli klart i vårt teverum. I helgen fick vi trägolvet på plats och kunde såpskura det. Det blev jättefint!

I helgen hann vi också med att flytta pelargonerna från växthuset till kallkällaren och hoppas på att de överlever vintern där. Just nu har vi en värmefläkt där inne, det är för att få bort lite höstfukt, det brukar inte behövas för att hålla kylan borta.

Nu är växthussäsongen definitivt över för det här året!
Några veckor till och jag sitter säkert med näsan över kommande säsongs frökataloger.
....drömmande om en ny blomstrande och grön sommar!

Vad gör du när trädgårdssäsongen är slut?

 
På bilden är det mina mysiga handledsvärmare som jag köpte när vi besökte Gotland i somras. Skönt att ha när man sitter och hamrar på tangenterna hela dagarna. Krassen ligger numera på komposten.

Må så gott!

12 kommentarer:

 1. Jag hoppas verkligen vintern dröjer ett tag till. Förra året fick vi snö i slutet av november och det är tidigt här i Skåne. Vädret har i alla fall vänt nu efter flera dagar med frost. Nu är det mer normalt höstväder med blåst, regn och flera plusgrader. Ruggigt!

  Vilka snygga handledsvärmare. Jag är alltid en sån som fryser om händerna så jag har har också liknande på mig allt som oftast.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Mycket snygga värmare.. och välbehövligt när höstkylan sätter in. Vad jag gör... pysslar, myser osv.. i all oändlighet.. planera för nästa säsong väntar jag med tills efter nyår i alla fall. Ha det gott o hoppas snön dröjer lite till i alla fall.. Moa

  SvaraRadera
 3. Jaa-a, vad skall man göra sen ja... jag tror jag kommer att pyssla om mina inne växter tills de inte orkar mer. =) Ha de bra!
  /cosmos
  http://puutarhakaaos.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Normalt brukar jag ägna mig åt firman, gubben och hunden men i år har vi ju ingen firma kvar. Som nybliven pensionär får man väl ta upp någon trevlig vinterhobby, men något hantverk blir det inte - jag är dålig på sånt. Kanske det kan bli några tavlor till istället!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Japp...vinterdäcken är påsatta!
  Söta pulsvärmare!
  Jag tycker inte om den här mörka tiden på året, då alla färgerna är som bortblåsta och sååå mörka kvällar!
  I stället får man göra det mysigt inomhus, tända ljus och lite handarbete eller ngt trevligt pyssel.
  Ikväll blev det en ny sats med musli :)
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 6. Nej, ingen snö ännu på länge vill vi ha, åtminstne inte jag...
  Tja, vad gör jag, det blir lite mer fokus inomhus, lurar lite på vad jag skall hitta på =)

  SvaraRadera
 7. Fy för vintern. Den 17 oktober i fjor, fick vi den första snön, sen hade vi snö till nån gång i mars tror jag. Vet inte riktigt vad jag skall göra i stället för trädgårdsarbete.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så fina handledsvärmare. Vill ha!

  Här har vi ingen snö, tack o lov, men den kom tidigt förra året så vem vet???

  Här blir det planering av nya projekt och fröbeställningar som tar vid efter jul. Innan dess pausar jag lite från trädgården. Jag gör ju visserligen någon krans och arrangemang till advent.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. För min del får snön gärna vänta med att falla till ett par veckor innan jul! Hoppas hoppas att det inte blir så tuff och lång vinter som de senaste åren.
  Jättefina handledsvärmare!
  Här är trädgårdssäsongen inte riktigt över för jag har fortfarande vårlökar att plantera och rosor att njuta av men när det är gjort drömmer och funderar jag om nya projekt i trädgården nästa säsong och läääängtar :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 10. Jättefina värmare, kan tro att dom är jättesköna också. Jag har ett stort antal lökar som ska grävas ner, har hittills endast fått ner de fina tulpanlökarna jag fick av dig. Sedan har jag en hel del chilepepparplantor kvar att pyssla om. Jag är i full gång med att samla fröer och planera nästa års odlingar, i december - januari är de dax igen :)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 11. Så fina värmare! Jag har gett mig sjutton på att börja sticka såna, men... eh... det blir liksom inte av bara. Jo, det blir en hel del kik i tidningar på vintern, det blir skisser och planer i skallen och sen blädder blädder i frökataloger.

  Trevlig helg!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 12. Om jag kunde skulle jag gå i ide!
  Fina handledsvärmare!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera