onsdag 9 maj 2012

Din köksträdgårdsmästare

Varje år drar jag upp plantor från frö, men jag handlar även på handelsträdgården sju mil bort samt beställer lökar och perenner från Odla.nu.

Det jag har beställt från Odla.nu har i stort sett alltid varit fina plantor och lökar och i år beställde jag ampel-sommarblommor från plantbutiken.se och även därifrån fick jag jättefina växter!

Nu hittade jag också till Klostra.se där man i webbutiken kan köpa grönsaksplant. Det är tomater, potatis, örter, purjolök och ja, allt möjligt ätbart för köksträdgården och växthuset!Jag funderar på att handla lite örter och kanske en physalis eller två!

Att köpa salladsplantor är väl inget för mig, det är kan man så när som helst och hinner ändå skörda, men har man inte haft tid att dra upp sina egna tomatplantor till exempel så är det bara att klicka några gånger för det fanns säkert tjugo sorter att välja mellan!

Är det någon som handlat därifrån? Kanske är frakten dyr, men det beror ju på hur mycket man handlar också.
Är det fina plantor ? Läste på websidan att de är 10-16 cm höga.


Båda bilderna är lånade från klostra.se


Sa jag häromdagen hur bra det var att ha värkande trädgårdsmuskler och vara skitig? Idag fryser jag, är less på mygg, lerig över nästan hela mig och har en värkande rygg, men jag har i alla fall tankat lite ny energi i ett glömt hörn i trädgården och det behövdes efter några jobbiga dagar på jobbet.

Må så gott alla trädgårdsvänner!

4 kommentarer:

 1. Jag har inte testat Klostra men de tipsade väl om dem i någon tidning nyss för jag la namnet på minnet. Visst är det härligt att kunna vara i trädgården efter att ha slitit på jobbet, det är avkoppling det! Sen kanske man kan varva tungt trädgårdsjobb med lite mer... sitta i en skön stol och fika ;)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Blev så nyfiken på plantbutiken.se men de hade visst packat det sista för säsongen sista april :(
  Påminn mig nästa år!

  Kram igen,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Skulle bara säga att plantonra är jättefina från Klostra.
  Prova olivörten det känns lite nytt och spännande.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Tack för tips! Ska genast kika in! I år tar jag genvägar! Med bebis och ny trädgård finns mkt att göra.

  SvaraRadera