måndag 19 augusti 2013

HallåHej!

 
 
 
 Sju böcker, en Rom-resa och tre semesterveckor senare så är det dags att damma av bloggen igen.
 
Jag är inne på fjärde semesterveckan nu och har inte alls bara läst och sett italienska sevärdheter, det har blivit en del familjehäng och trädgårdsstökande också, men bloggen har fått vila.
Jag har inte ens kunnat se trädgården i bilder, om du förstår vad jag menar? Kameran har fått jobba för högtryck, men inte i trädgården.
 
Vid det här laget har köksträdgården vuxit och blivit helrufsig, men tyvärr är det inte allt för mycket att skörda. Jag ger dock inte upp detta med att odla ätbart utan planen är att utöka köksträdgården med några kvadratmeter till nästa säsong.
 
 
Idag har det varit soligt och fint så jag passade på att frysa in dill och persilja eftersom det inte blivit av tidigare. Tog även och frös in en påse med bara persiljestjälkar. Perfekt att ha till höstens hemgjorda bearnaisesås!
 
 
Vad ska jag göra med dessa då? Det är ett blivande, nåja, lagerträd :) och citrongräs.
 
 
 
Det blommar fortfarande en hel del och väddarna har, tillsammans med liljorna, sin storhetstid nu.
Grekvädden går ju helt bananas och håller på att ta över hela trädgården, men jag kan ju inte låta bli att älska den. Den tar allt för gärna över hela rabatterna, men har blommat snart hela sommaren och är ju jättefin.
 
För några år sedan sådde jag en vädd i blandade färger, men den som är kvar är en lila som också är långblommare.
 
 
Jag har ett par olika ettåriga väddar också och den här som drar mot svart är rikblommande och väldigt läcker!
 
 
Jag har haft många små och större projekt på gång i sommar, men de blir liksom inte färdigställda. Alltid är det något som har fattats - tid, jord, speciell planta eller något annat. Nu börjar jag i alla fall se en ände på vissa av dem. :)
 
Något som inte blir klart i år är det som gömmer sig bakom tunnorna här...
 
 
 
...näe det är inte vedväggen till vänster. Den SKA bli klar snart!
Jag ville ifjol ha ett badkar i trädgården, ett badkar för att bada i. Sedan började jag vackla i om det verkligen skulle användas eller bara bli stående.
Nu under sommaren har jag blivit övertygad om att jag verkligen vill ha det. Jag har grävt en del (marken sluttar), "golvet" är nästan klart liksom "väggarna", men jag har inte fått tag i några badkar än. Kollar på Blocket i närområdet, det har funnits flera, men just nu är det skralt. Jag vill gärna ha två i bredd så man kan bada tillsammans!
 
Så bakom rosten väntar ett blivande trädgårdsspa!
 
Må så gott!
 
 
 
 

7 kommentarer:

 1. Vad härligt med utebadkar! Jag har ett, men det är för barn, brukar ha det till fotbad heta dagar, perfekt! Annars är det bara vattenblänk. Vädden är läcker tycker jag!

  Hörs att du haft en härlig semester, välkommen tillbaka!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Väddar är så läckra, har haft flera stycken men som tyvärr har "gett upp" så jag fick införskaffa en ny planta i år.
  Mysigt med eget spa hemma - hoppas du hittar det du söker!

  SvaraRadera
 3. Kul att höra från dig igen :). Saknar dig när du inte skriver.
  Det låter som att du haft en bra sommar och det har jag också.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Snor ditt tips om persiljestjälkarna direkt!! Att jag inte kommit på det själv, det retar mig liite nu.

  SvaraRadera
 5. Fina väddar!
  Lycka till med ditt spa!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Oj, så spännande med ett eget spa! Låter som din sommar bjudit på en bra blandning av vila och pyssel. Precis som det ska vara.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin trädgård du har..och en spa hörna vore ju inte helt fel. Vil också ha ett badkar i min lilla trädgård..grannen byggde in sitt under detrans nylagda altan, så för dem är det bara att öppna en lucka och ta sig ett dopp, det var ju lite finurligt

  kram kajsa

  SvaraRadera