lördag 31 augusti 2013

Skär ros och liljor som skär sig

Nu går augusti mot sitt slut och imorgon skriver vi september.
Vi har haft fint väder sista veckorna i augusti och hösten har känts långt borta även om man känt den klarare luften som brukar höra årstiden till.
 
Idag är det svalt och grått ute och det blir allt tydligare att höstfärgerna tar över mer och mer.
 
 
 
Jag har haft problem med ryggen sedan ett par veckor tillbaka. Det är inget allvarligt, men tillräckligt för att det ska hämma både bloggningen och trädgårdsarbetet.
 
Jag har en del jag vill ha gjort innan det blir allt för kallt och jag hoppas få hjälp av familjen med vissa sysslor under helgen. Till exempel har jag en del perenner i kruka som ska planteras i rabatter över vintern. Här uppe funkar det inte att övervintra i krukor tyvärr.
 
Rosen John Davis
 
 
I trädgården blommar höstflox, liljor, vädden jag visade tidigare, rosor och lite annat.
 
Jag är inte särskilt bra på att komponera mina rabatter, är inte särskilt intresserad faktiskt. Jag brukar mest vara glad att det blommar.
När jag gjorde stora flyttkarusellen på försommaren ansträngde jag mig dock lite extra och planterade en ros tillsammans med liljor och lammöra. Tanken var att ljusrosa skulle möta silver lite elegant-romantiskt så där. :)
 
Jag vet inte hur det är med er, men mitt minne sviker allt som ofta när det gäller färger och namn i trädgården. Rosen var ju nyinköpt, men liljorna grävde jag upp från två olika ställen. Hade absolut för mig att jag hade ljusrosa liljor. Men icke. Fösta liljorna som blommade var röd-koralliga och det enda positiva med det var att liljorna i sig är så toksnygga att man knappast såg den låga rosen. ;)
 
Just nu är det Stargazer som blommar där och det blev ju faktiskt ganska bra när lammörat dämpade spralligheten något hos piggelin-liljorna. Bakom vita höstflox.
 
 
 
...och doften!
 
 
Ha en riktigt fin trädgårdshelg!

2 kommentarer:

 1. Hösten känns på ett sätt här också men ändå inte. Luften och ljuset har ändrats men vi jobbar på där ute ändå. Det är ju vårt flyttprojekt som håller oss kvar i sommarkänslan tror jag.

  Minnet sviket här också ibland. Hur jag än tycker att jag skriver ner, markerar mm så blir det tokigt i planteringarna då och då.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar lilja, den hade en helt fantastiskt vacker färg mot det silvriga lammörat! Mycket lyckat!!
  Jag försöker ju göra mina planteringar lite färgavstämda - men det blir oftast fel. Antingen stämmer inte uppgifterna om färgen alls - det blir orange blommor istället för lila t.ex., eller också har dom fel nyans - t.ex. varmt korallrosa istället för ljust isigt rosa, eller så blir man "tvungen" att plantera nyinköpta plantor med gula blommor i en rabatt med rött (en kombination jag har svårt för) för man har ingen annan ledig plats - men allt det här gör ju att det blir lite extra spännande med trädgårdshobbyn!

  SvaraRadera