lördag 13 juni 2015

Trädgårdslördag!

Jag ser att sommaren har kommit till stora delar av Sverige sedan en tid tillbaka! Idag även till Jämtland. Vi har ändå varit glada när termometern fram på dagen visar åtminstone tvåsiffrigt.  :) 
Barnen hade skolavslutning i torsdags så nu hoppas vi på sol och badväder!

I onsdags var jag ledig och hann med att plantera ut flertalet av alla blomplantor, både perenner och sommarblommor. De har haft en tuff start där de väntat i sina små krukor, störtregn, kyla och blåst. Fixar de detta klarar de nog allt!Idag har jag fortsatt, men det är några kvar fortfarande. Det är lite ogräs som ska dras, miljoner frösåddingar som bildar mattor i vissa rabatter, flytt av perenner, bära jordsäckar och sånt som också tar tid. Och så tid för lunch under blå himmel och en stund för att beundra tulpanerna som först nu vill blomma. Jag har gjort en helt ny rabatt nedanför altanen och den är stooor. Nu har jag fyllt den med små frösåddingar som planterats tätt. Nu ska jag ”bara” frakta dit en sten, en tung en, och göra klart ena kanten så är det klart! 

Men innan dess njuter jag av körsbärsblommorna, finns det något finare än körsbärsblom mot blå himmel?


Det är inte så mycket tid för trädgård i år, men när jag får såna här dagar som i onsdags och idag så känner jag i hela kroppen hur viktigt det är. Lycka!

7 kommentarer:

 1. Inte heller jag har mycket tid för trädgård i år - kycklingarna, hönsgårdsbygge och släkt på besök kräver sitt. Men de gånger jag strosar runt i trädgården känner jag som du - Lycka!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Underbart med körsbärsblom, och värme behövs sannerligen, det har varit alldeles för kallt i vår för att man ska känna den där riktiga trädgårdslyckan. Hoppas det vänt nu även om det är grått och kyligt idag så har det varit ett par härliga dagar.

  kram

  SvaraRadera
 3. Vi får njuta även om inte vädret är på topp! Idag har studenterna sin avslutningsbal och jag har suttit och tittat ner från mitt fönster när de samlats i parken här utanför. Jag har aldrig sett så mycket paraplyer, 12 grader och regnet strilade, flickornas tunna skor... helt förstörda kommer de att bli under den gemensamma promenaden till festlokalen. Så synd om dem i sina vackra balklänningar! Hoppas de kommer att få en trevlig kväll trots vädret.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Ja trädgårdstid är lyckotid! Underbart med körsbärsblom!
  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera
 5. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvaraRadera
 6. Känner igen den där lycko känslan när man har tid att fixa och vara i trädgården:) Har fortfarande sommarblommor som måste komma ut i rabatter och krukor. Funderar på vart sommaren tog vägen!? Två dagar hade i förra veckan , men var det allt tro...
  Fin bild på körsbärsblomman!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Känner igen den där lycko känslan när man har tid att fixa och vara i trädgården:) Har fortfarande sommarblommor som måste komma ut i rabatter och krukor. Funderar på vart sommaren tog vägen!? Två dagar hade i förra veckan , men var det allt tro...
  Fin bild på körsbärsblomman!
  Ha det gott!

  SvaraRadera