onsdag 27 juli 2011

...hemma bäst

Ja, nu har jag hunnit vara hemma några dagar och jag njuter av att ha semester!! 

Jag har inte haft så sen semester på några år och först¨kändes det lite höstigt när det var så mörkt om kvällen, men det är ju sommarvarma och soliga dagar (hittills) så än är det sommar!

Hemma hade det hänt en del, mycket har redan blommat över och annat har sin höjdpunkt nu!

Backtimjan som jag har både lite här och där doftar så fantastiskt gott när man går på den!


I förra inlägget såg man en skymt av den framför växthuset och jag gillar när stengången knappt syns för all timjan!Det kanske inte syns på bilden, men marken sluttar neråt (till vänster) och jag har gjort ett litet trappsteg mellan växthuset och plattsättningen nedanför.

I odlingslådorna svämmar det snart över, men det är mest dill,sallad och persilja. Det är inte så bara för jag älskar när man bara kan gå ut och plocka och vara riktigt generös med örterna till exempel.Vår stationära dator är kaputt och jag känner mig inte helt bekväm med att blogga på makens bärbara och bilderna vet jag inte alls hur de blir. Jag brukar inte redigera mina bilder särskilt, bara beskära och förminska, men det får bli som det blir nu.

Ganska bekväm känner jag mig dock i att sitta på altanen och blogga, se solens strålar försvinna bakom berget och sippa på ett glas rött... :)

Ha en härlig onsdagskväll!


8 kommentarer:

 1. Så snyggt med all timjan som flyter ut bland stenarna.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Här hittade jag ytterligare en trevligt blogg. Vad snygga dina odlingslådor är! Jag har bara pallkragelådor men fick helt klart lite nya ideér... Har lagt till mig som följare så jag hittar in till dig igen.
  Ha det bra!
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Ja, hemma är bäst - så är det! Förstår att du njuter av attt vara ledig, och sitta så där med ett glas rött lät inte dumt!

  SvaraRadera
 4. Både inlägg och bilder ser hur bra ut som helst så du kan nog lugn fortsätta att blogga utomhus, från makens dator (eller kanske "få" en egen bärbar?).

  Härligt att vara hemma kan jag tro.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem! Det bästa med att resa bort är att få fara hem igen...
  Så bra bilder på odlingslådorna! Nu kan maken se ännu bättre vilken grovlek på blocken och hur ni gjort!
  Här regnar det nu precis när det dm-höga gräset skulle klippas. Hela helgen ska det regna... undrar om vi måste använda lie se?

  Njut av din tillvaro.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Ser jättemysigt ut, tänkt att gå på en doftmatta :-)
  Har nog sagt det tidigare, men jag gillar verkligen era odlingslådor!!!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 7. Bilderna är jättefina och köksträdgården fantastiskt vacker! Snyggt med odlingslådor av lecablock (?) och praktiskt också antar jag.
  Önskar dig en skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 8. Dina bilder blir så bra så :) Det ser härligt ut med timjanmattan! Jag odlar timjan vid stugan för där är torrt och utsatt för vindar och odlingen går riktigt bra :)

  Jag har också sen semester i år men det är självvalt, gillar det för det är lite lugnare tempo nu och vi tar dagarna som de kommer. Ha en fortsatt skön ledighet :)

  SvaraRadera