onsdag 29 februari 2012

Rosfeber

Nu känns det verkligen som vårvinter - sol och plusgrader på dagen och minus så att det fryser till om nätterna. Det är perfekt skidföre så jag har åkt flera dagar i rad nu!

Tyvärr har det också inneburit stora mängder snö som rasat ner på vårt altantak. Det är väldigt högt beläget så det är inget man bara rafsar av i en handvändning. Jag fick just en rapport om att det är lite skadat, tyvärr.


Jag har lånat boken Rosor för nordiska trädgårdar av Lars-Åke Gustafsson. Jag var bestämd innan att jag enbart skulle öppna sidorna som handlar om rosor i de högre zonerna eftersom det är där jag och min trädgård befinner mig.

Men, det funkade ju inte alls.
Det är helt underbara bilder och man kan läsa (och titta) på höga fina klätterrosor, doftande rosor, buskrosor med miljarder blommor, rosor i de vackraste färger, fantastiska rosengånger och... ja, jag blir nästan helt rossjuk!

Imorgon påbörjar vi vinterns sista vintermånad!

Må så gott!

4 kommentarer:

 1. Härligt med både roslektyr och vårvinter :)
  Samma här, jag har dammat av skidorna och varit på några turer efter arbetsdagen, det är så underbart i solskenet :)
  Må gott1 /Bea

  SvaraRadera
 2. Nix! I morgon börjar årets första vårmånad! ;)) var bara tvungen att rätta dig

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde samma tavla som du gjort, jag tittade i en av Lars-Åke Gustafssons böcker - och nu är man medlem i Svenska Rosensällskapet sen ett par år! Det är väldigt svårt att stå emot sådana frestelser som man ser där, speciellt med tanke på att jag bor i zon 1 och kan ha allt!!
  Men jag har inte rosmark egentligen, det är alldeles för sandig och lätt jord, så jag får hela tiden tänka mig för - inte kul!!!

  SvaraRadera
 4. Det är lätt att bli lite rossjuk som sagt ... livsfarligt att bläddra i de där fina böckerna! Här är det slut på skidsäsongen som det verkar, den blev kortare än kort den här vintern. Men nu kan det lika gärna kvitta, hit med vår på allvar, vetja!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera