söndag 28 oktober 2012

Snörosor

Sista helgen i oktober har vi redan kommit till och nu klockan ställd på vintertid eller normaltid som det heter.
 
Klockan är bara fem på eftermiddagen och det är redan mörkt ute.
 
I fredags var jag på vinprovning på mitt jobb. Det var en jättetrevlig tillställning och en duktig sommelier. Uppe tidigt igår för att åka till fjälls på en dagsutflykt.
 
Vi skulle nämligen åka skidor!!
 
 

Vi och fjällen brukar betyda snöstorm eller varför inte regn, men nu bröt vi den sviten för det var superfint, lagom kallt och solsken! Jag åkte bara omkring och njöt!
 
 
Idag är jag något segare, kanske vinkvällen som kommer efter? men vi har i alla fall varit ute och fixat en del. Fåglarna ska börja matas och cyklarna ska undan för den här gången.
 
 
Min New Dawn-ros väntade jag på att den skulle blomma, hela sommaren väntade jag nästan innan hon äntligen kom igång på sensommaren.
 
 
 
Jag vet inte om det var rätt, men nu klippte jag bort alla 20-30 knoppar och blommor och så hoppas jag att hon fattar att det är dags att vintra in. Snö och minusgrader det kan väl inte vara tydligare än så?
 
Må så gott alla trädgårdsvänner!
 


6 kommentarer:

 1. Snö och skidåkning - vi lever verkligen i ett avlångt land. Här allra längst i söder har vi haft några minusgrader de senaste nätterna, men nu väntar varmare väder igen.
  Ha en bra vecka!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Det är lite svårt att förstå att ni redan har riktig vinter med skidåkning. Jag gillar skidor men det är sällan det går att åka här. Inte så många som äger skidor heller eftersom man aldrig vet om det blir någon åkning eller ej. Inte lönt att lägga pengarna på det alltså. Det är lite troligare att det blir läge för skridskoåkning så skridskor äger vi.

  Erica har varit iväg sedan den 17 oktober. Hon ringde idag och det var jättehärligt att prata med henne. Hon, och även de andra nio, längtar hem och saknar Sverige. De är ändå medvetna om att de upplever fantastiska saker och kommer hem med minnen för livet. Det som inte är bra är att de inte gillar maten. Jag har hört de av flera på jobbet som varit i Kina. Maten är inte alls som vår "kinamat". Erica brukar inte vara kräsen så det är nog bara så att den är så annorlunda. Problem nummer två är att allas familjer utom inte kan engelska. Det heter att ungdomarna går på internationell skola men Erica menar att den engelska de förstår är väldigt simpla saker. De kan inte ha läst engelska i så värst många år. Eleverna härifrån är ju på resan för att de läser kinesiska men de är bara inne på sitt andra, eller första, år och då kan man inte så mycket mer än beställa mat, presentera sig, göra sig förstådd i en affär och liknande. Det går inte att föra några samtal precis.
  Men som sagt mycket spännande upplever de ändå. På fredag börjar de resan hemåt igen och på lördag kväll beräknas de vara hemma (om alla flyg går som de ska).
  Ja, detta blev långt minsann. Så kan det bli.

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 3. Skidor och snö låter skönt. Här är det dock sällan dags för sådant innan februari.Men man vet ju aldrig...vintern kan bli tidig och solen få för sig att lysa en helg :)

  SvaraRadera
 4. Va - redan åkt skidor?! Det ser så mysigt ut! Måste varit jättehärligt! Får vi massor av snö i år, är mitt mål att börja åka längdåkningsskidor, det var flera år sedan jag åkte, sist vi var i fjällen (Idre) men det är härligt! Måste ha något nytt mål varje år :)

  Fin bild du har på cykeln med skogsplock i trälådan, granris är så fint att dekorera med, får åka till Johanna och David på landet och plocka lite, vi har ju bara "parkskog" så där kan jag inte nalla ris. Ha en bra vecka, kram :)

  SvaraRadera
 5. ja jisses,,,,,,det där var vintrigt........
  ja rosor förstår inte alltid sitt bästa :)
  å missa nu inte....

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter...
  mängder med fina bloggar med
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 6. Men vad härligt med skidor! Ja, det snöar här idag och det är så vackert så! Mata fåglarna, där sa du något. Har jag helt glömt, men nu får vi hänga ut lite av fjolårets som är kvar tror jag innan vi köper mer.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera