lördag 20 oktober 2012

Första snön har kommit här, i tisdags snöade det ganska mycket (kolla in foto här), men efter det har det hunnit regna och blivit bart igen. Minusgrader och dimma har vi dock haft hela dagen idag.
Jag tycker mig ha massor att stöka på med inomhus och trots att trädgårdssäsongen är avslutad för min del så hittade jag massor att göra ute ändå.
Kratta gräsmattan vill jag inte göra när det är frost, men jag krattade grusgångarna och platsen runt växthuset. Vi har både trätrall och stenläggning där och det blir halt som sjutton när det blir en tjock lövmatta. Jag brukar lämna lövhögarna till en kär person, men eftersom han inte är hemma i helgen så tog jag faktiskt undan de själv (lika i våras). Tänk vad jag kan bättra mig!
Jag älskar våra stooora träd, men miljarder löv på backen är inte jättekul...


Jag brukar inte klippa ner växterna innan vintern, men sommarblommorna som fortfarande stod kvar i rabatterna åkte väck till komposten.
Gräsklipparn stod kvar framme jämte bilens sommardäck som precis blivit utbytta och inget av de ska ju användas på några månader så det försvann in i förrådet (det kan ju vara bra att ha det gjort om det skulle komma mera snö...).

Fika ute, nja det var lite väl kallt, men lite mysigt också!Med skogen som granne är det snabbt gjort att pynta bron och fönsterlåda med granris. Och billigt. :)
Jag funderar på att schemalägga ett inlägg att publiceras i vår någon gång. I det ska alla idéer jag har inför vår och sommar vara listade. Nu, när det är som längst till nästa trädgårdssäsong, är det ju lätt att hinna glömma alla bra saker jag funderar på i mörkret - betong, spa, slänten som ska väck,, rosor, gångar som ska breddas, stilleben och massor av annat som kommit till mig under hösten.

Å andra sidan - när våren kommer och knoppar brister så lär jag inspireras och få en massa andra nya och kanske bra idéer. Sysslolös till sommaren - nej, skulle inte tro det. :)


Vad har du gjort idag?

Nu -  film med barnen och lite lördagsgodis!

Trevlig helg och må så gott!8 kommentarer:

 1. Så mysigt med fika ute i den där trevliga gungan. Cykeln är också jättefin. Vill ha!

  Jag klipper inte heller ner så mycket växter på hösten. Bara de som är ivägen eller så. I morgon ska jag fixa lite här ute hoppas jag men även baka bröd.
  Idag har vi varit hos makens farfar och hjälpt honom med källarisolering och lite trädgårdsskötsel. Inte lätt när man blir gammal och inte orkar så mycket som förut.
  Nu har vi precis sett Ice Age 4 och den var sådär. Snart drar jag till sängen för att läsa lite. Saknaden av dottern är störst såhär på kvällen så jag lägger mig nog tidigt hela tiden hon är i Kina. Sova fram till 3 nov???

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Så klar som du är, är inte jag, men nästan. Om det inte regnar idag ska jag ta bort sommarblommorna och fixa till odlingslådorna. Nästan inga perenner klipps här heller. Sen blir det lite lövkrattning men vi har inte så många träd och väntar tills päronträdet släpper sina löv... det är alltid sist av alla.
  Gillar din gunga... skulle gärna ta en kopp kaffe där med dej:)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Älskar din vackra gunga, skulle gärna ha en i trädgården men när 17 skulle jag få tid att sitta där!? Och dricka kaffe gör ju varken jag eller gubben!
  Här har vi ännu inte kommit till det där med att höstpynta, än så blommar ju en hel del av sommarblommorna och får därför stå kvar i krukorna. Men snart så...
  Det vi gjorde igår var att besöka några loppisar - hittade ett par prylar - och sen ta några småprommisar i naturen. Sen tittade vi på DTM-racekvalet på TV. Ganska skönt att inte göra något nyttigt egentligen, utan bara mysa lite.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken härlig cykel!

  Här har vi lagat mat ute idag, först kolbullar och när vi ändå hade elden igång tog vi ut fläskfilén och grillade den. Ska snart bli middag!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Jag har åxå nära till shogen så det blir mycket tallris i krukor och lådor
  idag och hela helgen har jag busat med mitt lilla barnbarn som varit på besök
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Så länge det inte blåser eller ösregnar så är det väl bara att ta på lämpliga kläder, och vantar, och fortsätta fika ute?:) Bra att du påminde om ris, markägaren har rensat vägrenar så det finns lite att ta av också här.

  SvaraRadera
 7. Nej, det där med att komma på trädgårdsideer brukar inte vara något större problem. Alla de idéer man kommit på under hösten kan man ju dessutom förfina i tanken tills våren är kommen. Bra, tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Nej, det där med att komma på trädgårdsideer brukar inte vara något större problem. Alla de idéer man kommit på under hösten kan man ju dessutom förfina i tanken tills våren är kommen. Bra, tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera