måndag 15 oktober 2012

Höstprataren

Hej alla, hur har ni det i den härliga hösten?
 
Jag har knappt hunnit njuta av den känns det som, jobb och förkylningar har gått i ett och även lite regn har kommit i mellan.
 
Jag är fortfarande inte helt bra från förkylningen, men det är inte värre än att jag kan hålla på och greja lite ute så länge jag inte tar i allt för mycket.
 
 
I lördags spenderade jag några timmar ute och det var nästan underligt tyst kring mig. Jag fortsatte med stålbandsprojektet jag påbörjade för flera veckor sedan och jag hörde bara den vinande stämman från stålbanden ibland. Ingen vind, inga motorljud, inga hundskall eller fågelkvitter. Ovanligt och konstigt, men också härligt. Till och med hönsen var ovanligt tysta.
 
 
De flesta träden har släppt sina löv och det är som en mättnad ute på sätt och vis. En del färg fortfarande, men det mesta är brunt och nedtonat nu.
 
Jag borde egentligen kratta istället för att sitta här, men trots att klockan bara är sex så är det nästan helmörkt ute nu.
 
 
Jag har precis kommit hem från biblioteket. När man bor i glesbygden som jag så är det finfint att fortfarande ha ett bibliotek på orten, men man måste oftast boka sina böcker från andra bibliotek (i alla fall de böcker jag önskar läsa). Den jag hade bokat den här gången visade sig vara en ljudbok, på cd-skiva, och det var ju en miss av mig. Jag har testat ljudbok, men det är inget för mig. Tog med den hem i alla fall så får vi se.
Plockade med mig en annan som de hade inne, Göran Rosenbergs Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz, någon som läst den?
 
Vad läser du just nu?
 
Ikväll blir det ingen läsning utan jag kommer att häcka i tevesoffan, två favoriter ikväll - Sommarpratarna och Torka inga tårar...
 
En kopp te och bra teve/bok är ett ganska skönt höstnöje det också, löven ligger väl kvar på marken i morgon också. Förhoppningsvis utan snö på. :)
 
Ha det bra där ute!
 
 
 
 
PS. Det är lite trädgårdsliv just nu, men jag blev väääldigt inspirerad av reportaget från Österlen-trädgården i nya AoT. Måste se till att ha med mig det in i våren när vi kommer dit hän. :)

5 kommentarer:

 1. Nu läser jag Bricken på Svartvik av Vibeke Olsson. Det är andra delen av tre tror jag. Den är bra. Har ganska många böcker på min lista. Bla har jag Torka inga tårar...Började se serien förra veckan och ska se den i kväll också trots att jag inte läst boken ännu.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag läser "Hypnositören" av Lars Keppler - och tycker den är riktigt bra. Otäck förstås, men spännande och bra skriven.

  SvaraRadera
 3. Jo tack, det är bara bra här, det var jättemycket höst idag när jag var ute på promenad, grått och mulet men frisk härlig luft, behövs efter en innedag på jobbet. Nä, inget trädgårdsväder här heller, eller lust kanske.... :)
  Mitt sista surdegsbröd blev riktigt bra! gott med :) Tyckte det var enkelt att baka i lergryta för degen flöt ut och höll inte formen riktigt.
  Jag både läser och lyssnar på bok, lyssnar på Eldnatten av Yrsa Sigurdsdottir när jag promenerar och kör till jobbet, och läser bok en stund innan jag skall sova, nu är det om änglar, Angelologi av Danielle Trussoni, lite äventyr. Tycker det är lättvindigt att lyssna via mobilen, Storytel har bra böcker och streemar boken i mobilen.
  Tja, annars händer inte så mycket här heller, stickar lite om kvällarna, rofyllt och lätt att pyssla med framför tv. Ha det så bra ♥

  SvaraRadera
 4. Nu när jag skaffat nya glasögon har jag börjat läsa igen,var lite jobbigt att läsa med ett förstorningsglas i handen HA HA
  jag gillar självbiografier,det är Tommy Körbers bok "sjung tills du stupar"som gör mej sällskap i sängen ,jag köptet den på bokmässan
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med höst! Men det allra vackraste är nog över, nu har det mesta av de fina bladen blåst av träden. Torka inga tårar... följer jag också. Vad gripen jag blir, tårarna har rullat. Just nu läser jag Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom. Har precis börjat på den.

  Ha det bra, kram
  Jenny

  SvaraRadera