torsdag 21 februari 2013

Kackel

 Hos oss fortsätter sjukstugan och det finns inte så mycket ork över till annat. Jag har jobbat i snart två veckor, men kraxandet kvarstår och piggheten i kroppen saknas. Den här veckan är det dotterns tur att vara hemma med halsont och huvudvärk.

Det är jättemånga sjuka i vår närhet och det verkar vara likadant i hela landet.

Men nog med sjuka nu, bjuder här på en rumpbild istället. :)

Det var egentligen vår ena unghöna som jag skulle fota. Hon har vuxit från liten kyckling till en nästan fullstor höna nu. Emma är hennes namn och det är den svartbruna. Vitrumpan bredvid är hennes jämngamla "syster" Kikkan.

 
De äldre hönsen går alltid ut när vi öppnar luckan, även om det är vinterkyla. Kikkan, Emma och ungtuppen Johan-Marcus (familjen är inte överens om namnet än) håller sig för det mesta inne, men är nyfikna och  kommer alltid ut om vi är ute.
 
 
 
Det är inte bara livat i hönsgården. Även på fönsterbrädan händer det grejer! Alla tre chilisorter har grott nu och det börjar bli dags att beställa hem lite blomsterfröer känner jag!


 
Idag börjar Skid-VM och jag håller tummarna för våra svenska skidstjärnor!!


5 kommentarer:

 1. Vilka gulliga rumpbilder på hönorna.
  det är ju mycket förskyldningar och sjuklingar runt omkring, själv har jag hållit mig frisk..peppar, peppar...men kan bara skicka en styrkekram till er och hoppas ni snart är på benen allihop

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 2. Ser så mysigt ut med höns och ni har verkligen vackra exemplar. Min bror har Skånska blommehöns, men de är inte alls lika fina. Lägger era höns ägg nu på vintern, har ni extrabelysning osv.?

  Jag höll också tummarna för skidstjärnorna idag, och det ju riktigt bra för Ida i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det gick ju helt ok för Ida på skidorna i dag. En medalj redan första dagen!

  Hönsen är fina, på håll. Jag önskar att någon granne haft höns så vi kunnat köpa ägg. Själv vill jag inte ha höns för jag är lite rädd för fåglar och Ronja hade inte gått så bra ihop med dem heller förmodligen.

  Hoppas ni får bli friska och pigga nu snart.

  Kram
  PS idag sådde jag första fröerna. Härligt!

  SvaraRadera
 4. Fint med höns,, jag har ju en dröm om detta, men det får vara till jag går i pension hinner inte nu.
  Trodde inte de alls var ute på vintern, trodde att de frös, men det är ju bra att de kan vara ute.
  Sjuka uff era stackare, vi har också varit och det tar tid innan man är helt på G igen, tog två vecker för mig. Krya på er!

  Ha en gott veckoslut kram Monica

  SvaraRadera
 5. Åh så fina de är, hönorna - trots rumpbilden :) Jag är tjatig men jag har en dröm om att ha höns och vem vet, kanske i framtiden :)

  Här är jättesjukt med, inte hos oss, vi har haft tur att vara friska, men på jobbet märks det mycket, både influensa, magsjuka och förkylning ställer till det, men det brukar ju vara en topp den här årstiden.

  Jag håller på med fröinventering och väntar på att chilisarna skall titta upp ur krukan :) Ha en skön helg och krya på er!

  SvaraRadera