lördag 23 februari 2013

Sommardrömmar

Nu har jag beställt hem en hoper blomsterfröer. Det blev ganska oplanerat och fokus låg på några perennfröer, men knappt några ett-åringar. Får fylla på med fler senare då jag någon gång vill få känna hur jag bara kan slösa med sommarblommor i krukor och rabatter!
 
De här ett-åringarna nedan kunde jag dock inte motstå, två olika praktväddar.
Först en dubbel, Tall Double Mixed, i karamelliga färger!
 
Foto lånad med tillstånd av Odla.nu
Och så den här mörka skönheten, Black Knight.
 
Bild lånad med tillstånd från Odla.nu
Båda är från Odla.nu
 
Jag är väldigt förtjust i vädd och den perenna grekiska jag har gillar jag väldigt mycket, men jag har aldrig haft någon ettåring tidigare.
 
Nästa helg kan det kanske bli dags för sådder av alla möjliga slag. Jag får försöka hinna med det mellan VM-loppen och mitt eget friluftsliv. :)
 
Jag och dottern spenderar helgen hemma själva då hon är sjuk och övriga familjen borta på skidskytte. Vi kommer att parkera i soffan framför mellon även ikväll och med en nio-åring som sällskap lär vi hålla på Ulrik Munther. :)
För övrigt tycker jag att de bra bidragen har varit lätträknade hittills och med kvällens startfält med Vrethammar, Army of Lovers med flera så känns det ju inte så hoppfullt heller.
 
 
Med önskan om en trevlig lördagkväll!
 
 
 
 
PS. Tack för de fina kommentarena om våra hönor! Våra är ganska härdiga och kan vara ute trots en del minusgrader, men snön är de ärligt talat inte så förtjust i. De får inte extrabelysning och vi trodde därför inte att de skulle värpa under den mörkaste perioden, men även om vi fått färre ägg så har det blivit några per dag ändå.
 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Här sitter jag och nästa längtar tillbaka till då dottern var nio. Det var så enkelt då. Så känns det nu i alla fall. VÅra dotter har just kört iväg med bilen (på hala vägar), ska ut med kompisar och en ganska nyfunnen pojkvän. Hon är klok och försiktig men jag är ändå alltid orolig. Det är så mycket som kan hända även om man själv är försiktig.
  Jaja, så är det ju med barnen. De blir stora. Sonen är hemma i alla fall.

  Olika vädd är så fina. Jag gillar min grekiska vinröda vädd mycket. Gillar mina vita Isaac House också (en höstvädd).
  Nu blev jag sugen på att beställa fler :)

  Ha en mysig kväll med lilla sjuklingen.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker vädd är så himla fina, har aldrig haft någon själv men förra året sådde jag faktiskt någon sort av dem. Nu skulle de inte blomma förrän andra året, dvs i år, så jag håller tummarna nu att de finns kvar. Har en känsla av att jag glömde bort dem så jag höll inte koll på om de tog sig i rabatten, men hoppas! Gjorde en minibeställning från Impecta idag, stockrosor och lejongap blev det.

  Mellon, ja min son lär skrika rätt ut när Sylvia sjunger, han ogillar henne. Själv sörplar jag fruktsallad och stirrar på vad som helst, ha ha.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Marina om att det verkar mysigt att hänga med en nioåring.... Jag har bl.a. en som hänger på andra sidan jorden sedan ett ett par år! njut av tiden ni har tillsammans för åren går så fort och vips har de flyttat hemifrån....
  Den svarta? vädden sådde jag förra året och den var helt underbar. Jag ska sätta nya jag oxå i morgon :)))

  SvaraRadera
 4. Härliga frökarameller! Kan mycket väl tänka mig allihop i min gottepåse...
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 5. Hvilke skjønnheter! Jeg skal i gang med den mørke rosa i år. Herlig med mix farger! God søndag til deg:)

  SvaraRadera
 6. Väddar är underbara i alla färger. Snart dax att få jord under naglarna.
  Det är ju oxå en speciell känsla eller hur?!
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera