måndag 11 februari 2013

Jomen nu är jag ju på gång!
 
Sakta, men ganska säkert hämtar vi oss från den tråkig sjuka. Det var första gången jag fått influensa och helst den sista också. 
 
Första sådden blev ju därför försenad, men nu är chilifröerna sådda. Det blev tre sorter, Killian orange, Hungarian Yellow Vax och de Cayenne.
 
 
Mitt vanliga problem är ju var jag ska ha sådderna för att de ska må gott och växa till knubbiga fina plantor. Det finns ingen direkt plan för detta i år heller, men jag har blivit lovad hyllor med lysrör allra senast till helgen och jag hoppas det funkar att ha dem stående inne i varm rumstemperatur.
 
 
Som synes har jag mååånga fröpåsar, men de andra får ligga på vänt några veckor till. De innehåller alla grönsaksfröer som kommer från Klostra, som i år alltså även har fröer!
 
Grönsaksodling är så svårt tycker jag, men skam den som ger sig!
 
Nu skulle jag bara behöva få upp växthusdörren som råkar vara igensnöad. Hur tänkte jag när jag lämnade alla små drivhus och krukor där inne tillsammans med de andra så-pryttlarna?
 
 

3 kommentarer:

 1. Jag hade tur och hann få ut en del användbart i senaste tövädret. Hur tänker man om hösten? Det borde kanske stå på krukor etc "förvaras i rumstemperatur" :))

  SvaraRadera
 2. Mina chilifrön har börjat komma upp och än så länge står dom i vardagsrumsfönstret men där är det inte så jätteljust. Vi har ju altanen med tak utanför. Så fort alla har kommit upp så ska dom in i det svala gästrummet. Där ska dom få bo i fönstret som har fått extra växtbelysning, så ljus lär dom få då. Under tiden så har stockrosorna börjat ränna iväg - så jag hoppas verkligen att alla sex chilisorter gror snabbt nu!

  SvaraRadera
 3. Skönt att du hämtat dig från influensan, fy sjutton vad vidrigt med alla sjukor som går nu! Ja, mina krukor som hör till sådderna är ute i jordkällaren, och där kommer jag nog inte in de närmaste månaderna. Samma sak varje år!!! Ser att du satt chili, ja det börjar klia i såfingrarna nu men jag har inte sått något ännu. Satt om några pelargoner bara, vi får se vad som händer framöver!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera