fredag 10 maj 2013

Riktigt skitprat

Min trädgård är ju självförsörjande på hönsgödsel nu för tiden och det ser jag som en tillgång. :)
 
Något jag funderar på och vill ha er hjälp med är om jag kan använda den till växthusodlingen, om det är sådan gödsel som funkar bra där?
Ska jag i så fall blanda den i jorden eller i vattnet? Tomater, chili, gurka och zucchini är det som jag odlar i hinkar i växthuset.
 
 
När det gäller trädgården i övrigt - är det något som jag ska undvika hönsgödseln till?
 
 
Tänk att det är fredag igen, jag älskar mitt i veckan ledigt!
Tyvärr är det så kallt så nyss när jag var ute och grejade så fick jag ta på mig mössan igen...
 
Min dotter ska sjunga en truddelutt på ett evenemang imorgon, men i övrigt tänker jag vara hemma och "trädgårdera" hela helgen. Grönskan låter sig vänta, men det är väl inte så mycket att göra åt det.
 
Vad ska du göra i helgen? 
 
Nu blir det soffhäng och Let´s Dance, som vanligt om fredagkvällarna nu för tiden. Det är inte mitt favoritteveprogram, men barnen gillar det!
 
 
 
PS. Det är inte färsk hönsskit utan den har brunnit sedan i somras/höstas.


9 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt med höns<3 Det skulle jag också vilja ha, men som det är nu så går det tyvärr inte...
  För mig blir det storstädning ute på gårn, mycket välbehövligt :)

  SvaraRadera
 2. Förut använde jag hönsgödsel som jag köpte i säck/påse. Nu kan jag inte det för Ronja äter det och gräver där jag lagt det. Ibland strödde jag ut det runt växter och buskar och ibland löste jag det i vatten och vattnade med det. Jag använde det i hela trädgården men jag vet inte om det är optimalt. Här växte det bra i alla fall :)

  Om det blir som jag vill så kommer jag vara i trädgården mest hela dagen både i morgon och på söndag. Blir det dåligt väder ska jag baka bröd.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken fin höna!
  Jag har faktiskt köpt hem virke nu till dynlådan, så svar på din fråga om vad jag skall göra i helgen är väl en dynlåda då =) Och så skall jag också trädgårdera - vilket bra ord!

  SvaraRadera
 4. J du många frågor som jag inte kan svaren på :). Jag försökte lösa upp hönspellets i vatten förra sommaren, men det gick inte så bra. Det löstes aldrig upp, så det låg alltid en massa pellets i botten av vattenkannan som jag fick gräva ut med handen/försöka skölja ut. Suck... Undrar om det luktar mkt av hönsgödslet i ett växthus? Vad synd att du inte hade fått så mycket svar än, för jag vill också veta! Kikar in imorgon igen,. då kanske du fått fler svar :-)

  Idag ska jag ta tag i mitt golv i växthuset! Lägger golvet före vi tar upp stommen och glasen. Ska bli väldigt spännande för jag har aldrig lagt marksten i hela mitt liv.

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 5. En jätte fin höna ser jag ! Vi köpte nyligen kycklingar de växer fort, vill helst att de ska bli hönor förstås. Deras gödsel är jätte starkt man ska vara försiktig med att ta för mycke,
  men tyvärr vet jag inget mer om den "saken".

  Jag jobbar helgen (vården) men tagit en sem-dag på söndag, ska till Ängelholm hälsa på dotter med
  familj. Sen göra utflyckt till vackra Mölle och
  Kullaberg, bokskogarna är fantastiska nu.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 6. Tyvärr har jag dålig koll på det där med "rent" hönsgödsel, mer än att det är starkt. Jag skulle gissa på att det är bra att späda ut det i vatten, men jag vet inte säkert.

  Fantastiskt fin höna i alla fall.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Länge sen man såg en så fin höna! jag skulle också gärna ha en några höns som skulle få gå ute o picka i sej mask o annat..Få se hur det blir med den saken..Och det är ju himla bra gödsel.. vi har koskit..kanske också bra?...ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Hönsgödsel har jag inga tips om, hoppas du får svar från de andra. Vilken jättefin höna! Måste vara underbart att ha dem! Jag har jobbat helgen som var och nu i helgen är jag ledig och hoppas på att få vara utomhus så mycket som möjligt!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 9. Vilken fin höna, härlig bild

  kram kajsa

  SvaraRadera