måndag 6 maj 2013

...niger och säger att nu är det vår!

Man skulle ju kunna undra hur det står till med trädgårdsglädjen hos mig, så dött som det är på bloggen mest och jämt. Sanningen är den att trädgårdslusten finns där och bubblar i kroppen!
 
Än är det inte alls grönt här så att det är fortfarande allt för brunt och tråkigt för att bli så där jättesugen på att fota. Inatt regnade det och idag har vi haft riktigt varmt så jag gissar att det blir grönt på ett kick om det fortsätter med sommartemperatur!
 
Något som livar upp bland fjolårslöv och kala buskar är blåsipporna! Hela backen är fylld av riktigt blå öar!
 
 
Helgen har jag ägnat åt att försöka ta bort en spireabuske som jag tycker gjort sitt i den här trädgården. Vi kapade ner den redan i höstas, men nu bestämde jag mig definitivt.
Jag har grävt, jag har "grepat", slitit, dragit, svettats, använt spettet för att försöka dela den i flera delar och så har jag grävt, grävt, spettat, slitit och grävt. Till sist fick jag äntligen upp den.
 
Det blev fyra delar av den till sist och den största orkade jag inte ens få upp på skottkärran.
Om ni sett sisyfosen på Mästarnas Mästare så var det på ett ungefär så det såg ut när jag skulle få bort den. :) Fast den här var inte rund nånstans.
 
Nu vill jag få plantera några härdiga, fina, väldoftande och rikblommande rosor där istället.
Nu har det visat sig att båda barnen vuxit ur precis varende sommarplagg och -skor så slantarna lär gå till fotbollsskor, shorts och klänningar istället för tjusiga rosor...
 
Förresten - när jag väl fått upp busken så berättade mamma att de planterade den för ungefär 40 år sedan så det var väl inte konstigt att den vuxit sig fast på stället!
 
 
Må så gott i vårträdgårdarna!

7 kommentarer:

 1. Ja, att få upp 40 år gamla buskar är ett träningspass som heter duga! Rosor låter ju onekligen mer spännande än spirea.

  Må gott!
  //Katarina

  SvaraRadera
 2. Vilket träningspass! Själv var jag på gymmet i morse ... Man kan tycka att det kunde man skippa nu när trädgårdsarbete börjat, men jag blir så slut i ryggen när jag ligger i rabatterna, så det är faktiskt behövligt. Jo du, nu kom värmen och då händer det grejer! Till och med träden börjar på att slå ut, helt otroligt! För några veckor sen kändes det omöjligt ...

  Kram,
  Jenny

  Ps. Och är det inte bara urväxt så är det avslutningskläder, vår äldste går ut nian och ska ha kavaj!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin bild på blåsippor!

  Ja du, ibland kan man verkligen slita rejält med att få bort en buske eller liknande. Vilka rötter en del växter får.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj lyckliga du som får njuta av alla blåsippor, de är ju fridlysta oxå, så att få plocka dem som barnen i visan blir nog inte så bra.

  Tänk 40 år på "nacken" är inte dåligt för en buske.
  Njut och må väl/ Eva

  SvaraRadera
 5. ...."blåsippan ute i backen han står, niger och säger att nu är det vår"...så fina. Härligt med lite trädgårdsarbete.
  nere i söder har vi haft sommarvärme med 21 grader och idag kom det regn - bra för trädgåren, så det kan växa så det knakar

  kram kajsa

  SvaraRadera
 6. Härligt att segla på havet av trädgårdsbloggar. Det fullkomligt bubblar av aktivitet. Jag har en lång lista över allt jag vill hinna imorgon;)
  Önskar dig en fortsatt trevlig kväll/Fia.

  SvaraRadera
 7. Hepatica are so pretty with those wonderful blue flowers. I have some growing under a spruce tree, where many plants don't like to grow, but the Hepatica don't mind the shade.

  Some shrubs are so stubborn and give you a real workout to remove them.

  SvaraRadera