onsdag 22 maj 2013

Så kom sommaren

Först väntade jag och väntade och väntade och väntade på våren. Så började träden plötsligt grönska lite grann för att nästa dag vara fullt utslagna! Nästan i alla fall. Förra veckan fick vi känna på sommarvärmen och jag hade inte ens plockat undan långkalsonger och mössa förrän shortsen skulle fram.
 
 
Jag har ju väntat in björkens musören för att klippa ner mina rosor, men nu hann jag ju inte alls med. :) Det gör nog inget, jag får klippa dem i helgen. Jag tycker de flesta är väääldigt sena att komma igång. Jag ser att det är liv i dem, men knappt.
Jag har en gammal ros som är full med ogräs och den har varit helt oformlig och sned så den tog jag faktiskt och klippte ner helt och hållet nu ikväll.
 
 
För några veckor sedan beställde jag några nya rosor, från Hortogreen, men de har inte ens skickat dem än. Jag som grävt groparna redan. :)
 
Jag är lite trädgårdsstressad faktiskt. Jag vill göra så himla mycket, men tyvärr har jag ju ingen möjlighet att vara hemma hela dagarna utan måste gå till jobbet också, den här veckan hela sex dagar. :(
 
Det är i alla fall en ganska positiv stress, även om jag inte tror att min man håller med mig, han är involverad i flera av mina små och stora trädgårdsprojekt och han tycker väl inte direkt att det är någon brådska med det nu när vi har så mycket med jobb och barnens aktiviteter.
 
Nåja, medan jag går runt och planerar och funderar så njuter jag av häggen som precis börjat blomma idag!
 
Glädjande nog fick jag idag syn på massor av förgätmigej som blommar. Vi har haft förgätmigej både här och där så jag ledsnade och rensade hej vilt. De är ju så himla söta och jag hann bli lite orolig att jag rensat bort dem alla.
 
 
Idag åt vi ogräs nässelsoppa till middag. Receptet finns här! Nässlorna är jag inte ens i närheten av att utrota, men resten av nässlorna blir till gödning och så lär hönorna kalasa på en och annan.
 
Jag hoppas att du inte är en trädgårdsstressare så här på försäsongen utan njuter till fullo!
 


4 kommentarer:

 1. Jag har dåligt med nässlor - tack och lov - men däremot massor av förgätmigej och dom är faktiskt inte så lätta att bli av med har jag märkt!
  Det där med att ens gubbe inte riktigt prioriterar viktiga trädgårdsjobb har jag märkt. Vi har t.o.m. haft två hetsiga meningsutbyten om det hela. Han tycker att har man bara gjort några timmars jobb, så får man vila sig eller leka med andra saker. Och jag håller naturligtvis inte med. Man MÅSTE göra det jobb man har lovat att göra KLART innan man får ligga och läsa eller måla traktorhjul eller för den delen sova! *fniss*

  SvaraRadera
 2. Kom precis på att jag drömde inatt att vi hade höns! Jag hittade en massa ägg ute på åkern och tog upp dem, och så kom det ut en liten kyckling ur ett. Hade den i handen och den var så himla söt! Vilken dröm ...

  Vad bra att du grävt groparna, då är du redo när rosorna kommer! Ja visst gick det fort, ena dagen kunde jag inte göra något alls ute och nästa dag var det full huggning.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag känner mig inte ikapp ännu pga den sena våren. Det känns fortfarande som att mycket ska göras på en gång för att det var så kallt så länge.
  Sedan är det dotterns student också som stressar mig en del. Vet ju att jag vill att det ska bli så bra då. Att maten ska vara god, trädgården fin, dukningen bra ...Vill ju att hon ska känna sig firad!

  Jag försöker absolut njuta ändå!

  Kram

  SvaraRadera
 4. trädgård är som en terapiverkstad för själen där man kopplar av med trädgårdsrbetet i sin egen takt...den kräver inte så mycket mer än omsorg och kärlek..hinner man inte med brukar den tacksamt komma igen då vi har tid med den. Rosor är ju så tacksamma de med...när jag bodde i ett gammalt hus med fina rosor som blivit vanskötta i flera år, krävdes det lite beskäring varje år till att få praktfulla exempel....Kämpa på när tid fines och njut & må bra

  kram kajsa

  SvaraRadera