fredag 26 april 2013

Drottning och drönare

Fredag igen och ännu en vecka är på väg mot sitt slut. Jag fattar inte var april har tagit vägen, det är ju maj redan nästa vecka!
 
Glädjen jag kände förra helgen över att få vara ute och starta igång våren på riktigt behövde jag ha med mig in i den här veckan. Det har i och för sig varit en rolig vecka, men det har varit späckat schema där jag bland annat varit iväg på en utbildning och jag var tvungen att sova på hotell.
 
I början av veckan var jag och mannen iväg på en introduktion för biodlarkursen vi anmält oss till (med start i höst).
 
 
Vi har även fått en mentor några mil bort och henne ska vi få besöka för att se och lära om bin.
 
Min tanke har hela tiden varit att vi ska gå kursen i höst och därefter bestämma oss för om vi vill ha några kupor, men maken är ivrig och vill helst sätta igång direkt.
 
Nu har vi en hel del andra vårsysslor som väntar och han kommer knappt att vara hemma de närmsta helgerna så vi får väl se hur det blir. :)
 
 
 
Jag har massor av frösåddingar som väntar på ny jord i nya krukor och fröer som ska sås så jag tänker mig en lördag i växthuset!
 
Med önskan om en trevlig helg!
 

5 kommentarer:

 1. Vad spännande med bin! Få se om det är du eller maken som bestämmer, hi hi. Och vart april tog vägen, det fattar man knappt!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Vad spännande att ni "vågar" pröva på bin, för det är ju ingen vanlig hobby. Man måste verkligen
  vara entusiastisk för intresset.
  Här på gården har det funnits bikupor sen början på 1900-talet, Rolfs morfars far började med det
  och avslutet blev i mitten på 1950-talet. Rolf minns hur morfar höll på med bina,bina var hans kompisar, med de blev aldrig Rolfs intresse, han gillade inte dem för blev stucken många ggr.
  Men däremot älskar vi honung, jag köper alltid olika sorter vad man hamnar i Sverige eller utomlands. Lycka till med det intresset.
  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 3. Det där med bin verkar spännande. Jag skulle gärna leasa bikupor som jag hört att man kan göra på en del ställen. Låta någon annan sköta "vården" av bina men ha dem på tomten och gärna få njuta en gnutta av det flytande guldet.

  Ha en bra vecka. Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är nu man borde få två månader maj eftersom allt bara rusar fram med en rasande fart.
  Det är knappt man hinner vara med på allt spännande som händer i trädgården :=)

  Kul med kurs och ev. en bikupa som ska hjälpa till med pollineringen.

  Önskar dig en Trevlig Valborgsmässoafton!

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig blogg jag hittade...
  Biodling är en jättespännande hobby. Jag är relativ ny när det gäller biodling och tror aldrig man blir fullärd, men kurser och mentor har varit till stor hjälp för mig. Lycka till!

  SvaraRadera