torsdag 3 oktober 2013

Hetta

Tack för alla hjälp-kommentarer i förra inlägget!
Tidlösa hade jag faktiskt fundera på, men fått för mig att den inte skulle vara härdig här. Nu har jag gjort lite bättre "googling" och så klart är det tidlösa jag har!
 
Här går hösten in i vackrare och rödare höstfärgerför var dag. Närmaste dagarna ska bjuda på sol, men mornar och kvällar är kyliga. Det är trolsk dimma på morgon innan det spricker upp och blir klart.
 
 
 
 
Idag har jag lite sovmorgon så jag har tagit reda på de sista tomaterna och skördat chilin som var kvar. En del av den fortfarande omogna chilin har jag satt in i ugnen på tork nu.
 
 
Den ska få bli ett hett chilipulver är det tänkt. Den är stark för jag känner hur det hettar i fingrarna nu och även på vissa ställen i ansiktet där jag rört mig.
 
Jag har fortfarande en hel del som städas ur i växthuset, men det får bli till helgen, kanske säsongens sista växthusfika blir då.
 
Avslutar med ännu en vy förevigad med mobilen.
 
 
 
Det var igår när jag gick hem från jobbet i halvsjutiden, strax innan mörkret tog över helt.
 
Må så gott!
 
 

6 kommentarer:

 1. Vilken makalöst vacker och trolsk bild den första är!!! Jag har gjort inlagd chili av alla min chilis,gjord chiliflakes ifjol och har kvar.Det är kul då man kan skörda och ta reda på de egna grönsakerna.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Wow - vilka bilder! Jag har också gjort lite kul idag; Först en stor burk med syltade gröna tomater och så passade jag på att göra en halvstor burk med inlagda chilis och lite spetspaprika. Dessutom har jag två "vindor" (?) med chilis som hänger på tork i fönstren i köket. Men...jag har massor kvar, fast dom hinner förmodligen inte bli mogna innan kylan tar dom.....
  Jag hann också med att ta in lite dekorationer från altanen, det är skönt att slippa vara ute alltför mycket nu i kylan!

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiska naturbilder! Verkligen jättefina.
  Här har vi haft lätt frost ett par nätter men dahlior och annat har klarat sig utan täckning. Jag är lite förvånad.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Naturen är gudomlig hela året om, vackra bilder du kan ta med mobilen.
  Oj viken het mat det ska bli i dina grytor framöver. Det blir sån hetta att du kanske får 'ta av dig skinnet och sitta i skelettet', ha ha ha ( så rolig jag var !?!)
  Det blir värre för mig jag får 'pallta' på mig har ingen chili alls, har aldrig prövar på att så chili frö. Men det kommer ett annat år så vi får se då.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 5. Så otroligt vackert!! Tänk att bo så
  Skönt att solen värmer än om dagarna, en riktigt vacker höst. och vilken härlig skörd av chili, det blir ju kanonbra att göra chilipulver - riktig hetta till maten

  kram kajsa

  SvaraRadera
 6. Härliga höstbilder! Sannerligen är det inte en vacker månad. Men nu har det rasat väl mycket från träden så snart är dom nog kala.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera