måndag 4 november 2013

November i växthuset

 
 
Nu skriver vi november och vi är inne i den mörka trista delen av årstiden vi kallar vinter. Tiden har gått fort den här hösten, för fort, men det känns ändå som att vi haft en ovanligt lång höst i år. Bara ett enda glest snöfall har vi haft hittills och nu längtar jag efter snön och ljusheten som den för med sig!
 
För att lysa upp lite i det grå så gjorde jag lite växthusmys i helgen. Sällan har växthuset använts under så här lång tid på hösten.
 
En termos med rykande het äppelmust serverades i mina nya "stickade" glöggmuggar!
 
 
 
 
Jag tände massor med ljus och hade en värmefläkt igång en stund innan så blev det riktigt skönt att sitta där på renskinnet en stund!
 
Jag har tillbringat en del tid vid planteringsbordet för att försökka binda ihop ett par lingonkransar till pardörrarna, men jag är verkligen inget bra på det här med kransar. På bordet ligger den första som nästan är klar. Jag hoppas nu att någon annan kan ta över och göra klart dem. :)
 
 
Vi tände ljus på graven och förundrades över hur vacker kyrkogården är under denna helg.
 
 
Bilderna ovan har jag även visat på matbloggen så det blir en repris för de som även följer den.
 
Vad gör du i mörka november?
 
 

10 kommentarer:

 1. Men vet du vad . . . så fint och mysigt du har 'stilat' ditt växthus ! Termosen är jätte fin, en sådan vill jag äga, är den ny eller gammal ?
  Vad häftigt med 'stickade' muggar, fiffiga idéer du har. Där i din lilla 'stuga' hade jag gärna velat sitta och mysa, andas frid och bara vara . . . .

  Min helg har varit lugn, inte gjort nåt nämnvärt, luften har liksom 'gått ur mig' för tankar och känslor har varit hos mina alla döda nära o kära.
  Sen är man tacksam att man lever och få vara frisk när så många andra inte få vara det.
  Men i lördags åkte jag och dottern Maria till en hantverksmässa utanför Värnamo (Horda) givetvis mycket julpyssel och många provsmakningar.
  Allt ville man ha, men man är tvungen att begränsa sig., för jag visste att vi skulle åka som idag till Jönköping (gå på IKEA m.m.)
  Sen ska vi även till Habo där barnbarnet Jennie bor med sin lilla familj. Vårat bbb. Leonard är sex o en halv månad och är världens gulligaste så klart.
  Det är för mig det bästa som finns just nu att få 'gosa' med. Men annars gillar jag absolut inte november månad, jag biter ihop och väntar till det blir advent
  kanske med lite snö som lyser upp det mörka. Hoppas på en vinter som förra året med behållande vinterväder med lagom snö.
  Ja önska kan man få göra.
  Tack för mysigt inlägg, önskar dig en skön vecka.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen mysigt ut hos dig, man bara njuter
  Ha det bra

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt du har gjort det inne i växthuset, vad härligt att kunna nyttja det så här länge på säsongen!
  Vad jag gör i mörka november...jag målar vitt så det blir lite ljusare, och jag märker att jag mår bra av det, att vardagsrummet sakta håller på att ljusas upp!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Jag blir alltid avis på er med stora växthus med gott om sittplats med bord och kunna stå där och pyssla, alltså avis i positiv anda :) Det ser så mysigt ut! Jag skulle väl kunna klämma in mig och lite grejor i mitt lilla vinkast men det känns så litet och trångt och pysslar man med kransar och sånt, krävs det lite yta och svängrum. Lingonkransar är fin och när jag åker till Johanna ute på landet och plockar granris, skall jag plocka lite lingonris - tack för tipset :)
  Vad jag gör i novembermörkret? En utmaning jag hängt på, på en sidan på FB, "knit and run", är att två ggr/vecka vara ute och promenera eller springa. Jag har lite svårt att ta mig ut i friska luften just november månad, så de utmaningen passar mig perfekt! Var på utbildning i stan och idag gick jag hem, det var precis 5 km - perfekt! Det hade slutat blåsa och inget regn så det var en skön promenad. Annars blir det någon mer träningsform inomhus för musklerna och resten av kvällarna blir det stickning. Just nu är det vantar jag fastnad för. Såg dina fina koppar, lite stickrelaterade :) Ha en bra vecka och hoppas ni snart får snö :)

  SvaraRadera
 5. Det ser så fint ut i växthuset och att sitta där och dricka varmt måste vara jättemysigt.

  Vad jag gör i november? Försöker komma ut på en löparrunda 1-2 gånger i veckan för friskluft och dagsljus. Inomhus tänder vi ljus och försöker äta frukt och annat som kan pigga upp. Mysa i soffan med bok eller virkning är inte heller helt fel ;).

  Kram

  SvaraRadera
 6. Det ser så otroligt mysigt ut där i ditt växthus. Ser fram emot att kunna ha samma mys i mitt. Lustigt att vi båda skriver om växthus idag.

  Dina glöggmuggar är också superfina.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ditt växthus är så otroligt fint! Ska verkligen ta och röja i vårt lilla växthus idag så att vi kommer fram till bord och stolar och kan fika där i pauser från renoveringsarbetet!
  I förra inlägget visade du en bild på en väldigt grann höna med häftigt mönstrat bröst. Vad är det för ras?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Vilket fint växthus & så mysigt att kunna använda det så länge.
  Skönt renskinn och söta små koppar. Lycka till med kransen

  kram kajsa

  SvaraRadera
 9. Så fint du hade arrangerat saker och vackra ting i växthuset! Såg riktigt varmt och mysigt ut - och det behöver man verkligen mer av nu när det är mörkt och kallt för det mesta!!

  SvaraRadera
 10. Jag blir nästan grön av avund när jag ser den fina termosen. Så snygg! Jag har pressat mänger med äppeljuice i år - ska nog testa varm över stjärnanis - en godare doft än stjärnanis finns knappt! Hösten är lite trist på vissa sätt, men en enormt trevlig ursäkt för mys i alla dess former :)

  Kram och solsken
  //Linda

  SvaraRadera