torsdag 17 juni 2010

Trots det kyliga vädret som inte vill släppa fram sommaren så är det faktiskt en del som blommar.
Löjtnantshjärtat kanske blommar längre än vanligt i år (måste se det positiva) och syrenen står som på vänt med sina lila knoppar.Igår vaknade jag till radion som pratade om frostrisk - nu? I mitten av juni? Det blir ett väldigt passande med växthuset, istället för att låta dörrarna stå öppna hela dagarna öppnar jag bara när solen verkligen värmer.

På bilden är det ekens ljusgröna blad och i bakgrunden anar man fågelbadet som fått ta plats under lövverket.

Nu har jag gjort helg och är ledig imorgon.
Passar på att önska trevlig helg! för i helgen blir det nog inget bloggande.


11 kommentarer:

 1. Jag försöker också att se det på det sättet. Förundrades ikväll över att mitt vita Löjtnantshjärta fortfarande blommar, till min glädje såklart även om jag gärna hade önskar betydligt bättre väder den senaste tiden. Njut av din ledighet / kram gittan

  SvaraRadera
 2. Tyvärr dog mitt Löjtnanthjärta i fjor, och inte blivit färdig att köpa ett nytt. Får väl nöja mig med Färikshjärta tills vidare.
  Ha det så bra i väntan på värmen

  SvaraRadera
 3. Fyy...för frostnätter! Senaste natt utlovades hård nattfrost hos oss och jag fick som vanligt svepa omkring med mina fiberdukar, men den uteblev lyckligtvis.
  Nu vill vi ha riktig sommar!
  Även jag är långhelg ledig efter några timmars jobb i morgon :)
  Önskar dig ett skönt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 4. Nej fy nån frost vill jag inte ha. Hoppas inte att det blir så. Ditt hängande fågelbad är så fint. Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, det är härligt när blomningen vara länge. Här har vissa växter gjort tvärt om - efter att ha stått och väntat länge med knopparna, slog t ex liljekonvaljerna ut och blommade över på ett litet kick när solen och värmen väl infann sig någon dag. Nu har pionerna börjat så smått. Hoppas de håller länge...

  SvaraRadera
 6. Kära nån, frost? Nä, det får vi väl ändå inte tro! Det är hårt att vara trädgårdsnörd och bo i Sverige. Ibland undrar jag vad jag håller på med. Det finns rätt varmare väder på andra håll här i världen;)
  Ha det gott,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvaraRadera
 7. Det är svårt att hinna blogga när trädgården skriker och livet rullar på med alla måsten! Hoppas att du ändå har haft en skön helg utan frost!

  SvaraRadera
 8. Kan bara meddela att klockan fem i morse var det bara 4 grader här! Nog är nätterna kalla. Men nu skiner solen, det är sommarsolståndsdag och vi ska få varmt... äntligen!!

  Så idag blir det utedag... hela dagen!

  Solkram Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Det var rysligt kallt i några dagar förra veckan men nu har det blivit varmt igen - ganska så lagom varmt för min del...Det var på gränsen till frost här o det minns jag knappt när den dök upp så här långt in i juni...
  Hoppas du fått värme hos dig också...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 10. Jag minns en barndoms sommar hos farmor i västergötland, när det kom fem cm snö, och de blommande vinbärsbuskarna låg nästan platta mot marken... Huvva!

  Ha en fin midsommarhelg! Hoppas på fint väder för alla! H.

  SvaraRadera
 11. Hoppas du haft det lika varmt och skönt som jag här på torpet....
  Önskar dig en finfin midsommarhelg!

  SvaraRadera