söndag 6 juni 2010

Ordning och reda

Söndagkväll igen och jag har en fin helg bakom mig. Gårdagen tillbringades ute, solen sken och det var jättehärligt.
Nu när alla småplantor är utplanterade i rabatter och krukor så städade jag i växthuset där tomater, chili, squash, gyllenbär och basilika ska få tillbringa sommaren. Det blev lite tomt på hyllorna när alla backar med sådder inte längre är kvar.De nu tomma backarna och såkrukorna ställde jag snyggt och prydligt in i lilla växthuset som får agera förvaringsutrymme för sådant.

Trätrallen i komposthörnan skrubbades av och jag ställde ihop halvfulla och fulla säckar, vattenkannor och sådant som bara legat utslängt nu under tiden jag har planterat ut.

Att städa växthuset brukar jag alltid göra, men lilla växthuset och det andra brukar knappt göras så det kändes riktigt bra när jag var klar!På kvällen var vi på en rolig fest med många spännande inslag. Det blev rätt sent och förutom att vattna och baka årets första rabarberpaj så har jag mest tagit det lugnt.

Vad har du gjort i helgen?

Till veckan är det mera roligheter på gång, men just nu funderar jag mest på vår Toscanasemester. Det är bara några veckor kvar nu och det är en del planerande och fixande inför den.
Längtar som en tok!

Ha en skön söndagkväll!

6 kommentarer:

 1. Ditt växthus är otroligt snyggt, är de egen design eller.....!?
  Du undrar vad jag gjort i helgen - arbetat i trädgården naturligtvis. Även gubben har fått ställa upp, det börjar nämligen närma sig mitt deltagande i Öppna Trädgårdar. Och trots att jag "trodde" att jag inte skulle bry mig, så jobbar man på som en galning för att få allt i bra skick! Dumt!!

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra helg. Här har vi jobbat i sparrislandet och njutit av solen.
  Karin

  SvaraRadera
 3. Även här har det varit mycket trädgård i helgen, utskolningen av kattungen har också tagit lite tid. Toscana, låter helt underbart.....förstår att du längtar!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Så du har planterat ut dina sommarblommor? Jag tvekar lite grann ännu, men jag önskar jag kunde för att ge mera rum för tomatplantorna :)
  Vilken härlig helg du haft!
  Vi har haft gäster och idag har vi gjort årets första båttur och njutit av vattenglitter och kluckande vågor - härligt!
  Toscana - låter underbart!
  Ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 5. Vet precis hur det känns, storstädade mitt växthus innan jag flyttade ut i våras och det var så härligt att få fylla det med bara bra grejor... Har varit på trädgårdsresa med sju andra bloggare på Österlen i helgen, kommer leva på minnena lääääänge. Toscanasemester låter ju fullkomligt underbart, hoppas ni får det jättebra och att du tar mkt bilder som vi får se.
  Ha det så gott - Maloppa

  SvaraRadera
 6. Så fint du har det i växthuset. Måste vara himmelskt att ha ett så stort! Önskar att jag hade ett att sitta och njuta i när det regnar!!

  Toscanaresan blir så klart helt underbar! Jag längtar redan till i höst när vi ska resa dit. Nåja, jag vill ha mycket svensk sommar först förstås!

  Ha det skönt i ditt växthus.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera