onsdag 2 juni 2010

Juni

Juni, årets första sommarmånad, känns bra att börjar månaden med sol och värme!

Det är otroligt mycket pollen i luften och jag brukar önska en regnskur när det är som värst, men det är ju också så himla härligt med sommarvädret!
Igår åt vi middag ute på altanen för första gången i år. Ljuvligt!

I söndags överaskade familjen mig när de tog mig med till handelsträdgården! Vi har sju mil enkel resa dit och jag försöker fylla på semsterkassan med slantar istället för att shoppa så jag trodde nästan inte att det skulle bli något besök i år.

Dock hade jag redan grävt en grop på ena uteplatsen och nu köpte jag en kaprifol som jag hoppas kommer att trivas där och bjuda på väldoft i framtiden. Runt om den har jag planterat pyttiga rosa isop som ska bilda en låg avskärmning mot grusytan.

Vi köpte också lite nya örter, rosmarin, timjan (de vi hade frös bort i vinter), citronverbena och basilika (jodå jag har sått, men de är så klena, så klena). Efter att ha tagit hand om gyllenbärsplantor med livet som insats, ja alltså gyllenbärens,  från sådd i januari och till utplanteringen i växthuset i maj-juni så har jag nu slutat fröså dem själv och köper några plantor istället.

I rabatten blommar nu bland annat aklejan som jag alltid om våren tror att den är blå...

...men alltid visar sig vara vit med pastellgul mitt. :)


Inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar...

8 kommentarer:

 1. Oh vad fint det är vid din ute plats jag gillar stenläggningen.
  Vi började juni månad med storm och regn,,men idag är här 20 grader och blå himmel,,äntligen lite sommar.

  Du skriver att du köper plantor jo det gjorde jag med gurk plantorna i år för mina frösådder vart allt annat än lyckade långa och rankiga så de åkte på komposten,,ska nog köpa plantor i fortsättningen.
  HA det gott Kram MOnica

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder/vyer!

  Kaprifoldoft tillhör favoriterna för min del.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Kaprifol har jag på altanräcket o det är underbart när de doftar. Aklejan har jag nästan bara BLÅ blirså glad när det kommer en rosa el. annana färg!
  Men de är så fina om man tittar på dem "i djupet" så det gör inget.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 4. Fin stensättning! Kaprifol är nästan ett ogräs här... Synd att inte aklejan blev blå. Varför ändrar vissa växter färg sådär?

  SvaraRadera
 5. Förstår att aklejan redan blommar hos dig, ni har ju haft betydligt varmare väder än vi här nere. Den ljusa var jättesnygg, dom blå och dom vinrödslila är väl mer som ett ogräs - i alla fall här!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fint det kommer att bli, så fin stenläggning och sen när det blommar kommer det bli såå bra!

  SvaraRadera
 7. Va trevligt med en överraskningstripp till en plantskola.
  Jo du har så rätt det är en klematis jag hade fotat. Pink Fantasy heter den, nyast i min samling.

  SvaraRadera
 8. Vi hade en stor kaprifol i trädgården när vi flyttade hit - dumt nog tog vi bort den till förmån för en ligusthäck. Man kunde ju gott sparat den å satt den nån annanstans, för jag får nog erkänna jag saknar den lite.
  Fin stenläggning vid Kaprifolen oxå, kommer bli fint när den tagit sig=)

  SvaraRadera