tisdag 15 juni 2010

Det är en kall försommar vi har i år och kanske blir tiden mellan hägg och syrén längre än vanligt i år? I alla fall om det inte blir varmare snart.

Då temperaturen inte ens vill sega sig uppåt så gläds jag extra mycket idag åt att ena körsbärsträdet vi planterade i fjol nu blommar! Vi planterade två och trots att det bara är några meter mellan dem så är det här  trädet mera skyddat och mycket tidigare än det andra.


Hoppas humlor och bin kommer igång också.

Försommaren 1996 var också kall. Vi gifte oss den 15 juni det året och det fanns knappt några blommor i naturen som vi kunde pynta med så borden fick små buketter av liljekonvaljer och aandra med styvmorsviol. Något annat fanns inte att tillgå.

Vi blev lyckligt gifta i alla fall och trots att det var en rejält kall dag så fick vi i alla fall lite sol på oss framåt kvällen.

Solen och Sommaren - kom hit nu!

6 kommentarer:

 1. Nu börjar det kännas ganska hopplöst, jag ger snart upp sommarvärmen....
  Jag grävde ner ett körsbärsträd för tre år sedan som kommit jättebra, massor med bär förra året. Tyvärr har det farit väldigt illa under vintern, snön från snöslungan hamnar där, jag har spjälkat flera grenar som har fått brott. Det har varit massor med blommor och nu fullt av kart. Men vi kommer nog att behöva flytta det och kapa en del grenar annars går det aldrig vägen ett år till....
  Hoppas ni haft en skön bröllopsdag och må så gott i kylan!

  SvaraRadera
 2. Det kan verkligen skilja ordentligt från år till år med blomstren i naturen, men vi fick en rejäl skjuts framåt i år p g a värmeböljan i maj.
  Men...vi slapp frostnätterna under tiden äppleblomningen pågick och skogsbären och nu väntar en fin bär- och fruktskörd.
  Trots allt är det lite "moln på himlen" ändå, precis som sig bör, hör kalla nätter till i juni och denna vecka ser ut att vara väldigt hotfull med frostnätter. Inatt klarade vi gränsen med ett nödrop!
  Hoppas du fick en fin bröllopsdag!
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera
 3. Ja, man får njuta av det lilla som kommit. Jag väntar också hela tiden på en ny värmevåg så det händer lite. Körbärsblommor är ju inte illa. så söta...Kram

  SvaraRadera
 4. Man får väl gratulera till bröllopsdagen så här i efterskott. Visserligen är det ovanligt kyligt, men just igår passade det väl väldans bra för er!

  SvaraRadera
 5. Ja, -96 föddes sonen på våren och jag minns att det var en kall o regnig sommar då.

  Söt blomma!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Så då kanske det för tur med sig att det är en kall försmmar ;-).

  Kram M

  SvaraRadera