onsdag 26 mars 2014

Mars

Den här månaden har varit en riktig kalasmånad!

Som jag tidigare nämnt hade jag fest med mina vänner med mordgåta. Den hade jag nån vecka innan min födelsedag. Mina närmaste firade mig sedan på själva födelsedagen och i lördags hade jag fest igen med släkten. Eftersom min son fyllde i söndags hade vi gemensamt firande!

Det har varit en riktigt rolig månad och jag har med mig massa fina minnen!

I söndags blev det lugnt hemmafirande för vår nyblivna fjortonåring. Vi började med långfrukost innan vi städade upp i festlokalen. Därefter gick vi ut i solen och festade på supergoda bakelser (päron och choklad, mmm)! Middagen bestod av resterna från den italienska buffé vi bjöd på kvällen innan. En rätt skön dag det med! :)

På båda festerna har jag dekorerat borden med ranunklar. Det har verkligen blivit en favoritblomma för mig och jag tycker de är så fina en och en i små vaser/flaskor. Oftast står de länge också så man får njuta länge av dom!


Jag har blivit ordentligt uppvaktad med presenter också och förutom nya fina skidor så kan man väl säga att presenterna haft en tydlig inriktning. :)

Jag har fått presentkort på plantbutikerna i stan så det blir nog ett par fruktträd så småningom. 
Finaste "raggarvännerna" hade med sig en bikupa! 

Kupan ska bara ställas på plats och så ska vi få tag på ett gäng snälla bin så blir det biodling minsann!
 
 
På dagarna nu har vi sol och sköna varma plusgrader. Om nätterna däremot är det kallt, i morse var det väl ca 8 minus. Frösådderna får därför avvakta växthuslivet ett tag till.
 
Må så gott i marssolen!

8 kommentarer:

 1. Det låter som du firat jämn födelsedag. Får gratulera dig i efterskott då.
  det låter som det varit fint firande i alla fall. Vädret här är regn och lie kyla, skulle väl bli finare i helgen som tur är.Längtar till kolonin, måste måla växthuset och få i glasen så jag får flytta dit mina frösådder och pelargoner, här är så fullt i fönstren i lägenheten.
  Önskar dig en fin mitt i veckan dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Härligt med kalas! Det har vi mycket av i vår stora familj. Kul att hitta till din fina blogg.

  Ha en finfin dag!
  Heléne

  SvaraRadera
 3. Så härligt att du är så nöjd med firandet. De där bakelserna ser hur goda ut som helst. Vill ha!
  April är vår släkts stora kalasmånad. Visserligen bara en i vår familj som fyller då men flera kusiner, svägerskor, svärmor, gudbarn mfl fyller. I år fyller vår son 18 på påskdagen så då blir det kalas här. Han har redan bestämt att det ska vara ananaspaj till kaffet :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken festmånad! Grattis i efterskott! Fyllt jämnt verkar det som... Jag har mitt framför mig i höst... ;) Roligt med fest men jag kan inte bestämma mig hur jag skall göra.
  Åh, ranunkler är ju så fina!

  Må gott!!

  SvaraRadera
 5. Låter som att du blivit ordentligt uppvaktad, grattis i efterskott! Nu har du shopping att se fram emot!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Det låter som du blivit ordentligt firad med goda vänner, god mat och fin fina presenter.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 7. Oj, vilken härlig månad med MASSOR av firande - och så fina presenter! Det där med bikupa lät ju väldigt spännande, tänk vad mycket god honung ni ska få!!

  SvaraRadera
 8. Grattis till dig i efterskott är det väl då, jag har också fyllt år, så då är vi bägge marskatter, *fniss*
  Ja det har även varit lite 'fika' men vet ej om jag ska kalla det för kalas. På kvällen kom sonen med familj och hade med sig en exotisk-planka, han sa att jag inte skulle stå vid spisen utan hinna umgås med varann och det var ju snällt.

  Vilka presenter du har fått, en BIKUPA, jisses och sen blir det BIN, vilket surr. Modigt av dig ! Man måste ju vara lite kunnig i ämnet bi, eller hur !? Min gubbes morfar hade flera bikupor och bin förstås, men han själv är en fegis när det gäller dessa 'flygfän', fast honung gillar vi båda, hi hi . . .
  Då kommer vi få se dina bikupor och bin snart, det blir spännande, men närmare vill jag inte ha dem.

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera